Kiprolletjes met spek en banaan & Aardappelpartjes uit de oven

door | 18 okt 2018 | aardappel, avondeten, banaan, bijgerecht, hoofdgerecht, kids, kip, oven, ovenschotel, recept, vlees

Dit recept is geïnspireerd door het recept “Kip Maryland” uit Jamie’s Dinners. Alleen gebruikt Jamie per persoon een hele kipfilet, hele banaan en meer spek, en dat vind ik nogal veel. Ook gebruikt hij witte wijn, en gebruik ik alleen kookroom light.
De kinderen vinden dit echt zááááááááálig! Zoonlief had enorme pech, want er was net een kies bij hem getrokken (om plaats te maken voor de onderliggende kies), en daardoor mocht  hij geen warm eten. Dus terwijl hij aan de appelmoes en een bananen milkshake zat, genoot zijn zus van een extra kiprolletje…
Wij eten dit meestal met aardappelpartjes uit de oven (zie hieronder voor het recept), omdat ze samen in de oven kunnen.

Ingrediënten kiprolletjes
1 pot witte bonen, 400 gram (uitgelekt)
1 blikje mais, 300 gram (uitgelekt)
2 flinke kipfilets
8 plakken gerookt ontbijtspek
2 bananen
250 ml kookroom light (ik gebruik Finesse voor koken light)
1 eetlepel zout
1 eetlepel peper
1 eetlepel olijfolie

Bereiding kiprolletjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie.


Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Doe de helft van de witte bonen in de ingevette ovenschaal. Prak met een vork deze witte bonen stuk. Voeg vervolgens de rest van de witte bonen en de mais toe en roer dit goed door. Zorg dat er geen geprakte bonen aan de bodem plakken. Schenk de kookroom over het bonen-mais mengsel en bestrooi met zout en peper.


Knip (tip: kip knippen is zóveel makkelijker dan snijden) de 2 kip-filets door, zodat je twee ongeveer even zware helften hebt. Snij de dunne helft van de filet in, zodat deze makkelijker om de banaan is te vouwen. Snijd de dikke helft van de filet door, zodat er een soort envelopje ontstaat en deze makkelijk om een halve banaan te vouwen is.


Pel de bananen en snijd de banaan in twee helften. Leg één van deze helften op de kipfilet.


Vouw de kip om de banaan en wikkel daar twee plakken ontbijtspek omheen, zodat de kip opgerold blijft zitten.


Herhaal dit voor de andere drie stukken kip en leg de kiprolletjes op het bonen-mais mengsel.


Zet de ovenschaal (een beetje onderin) in de oven en bak dit 45-60 minuten. Snijdt één van de vier kip-rolletjes door om te controleren of de kip door-en-door gaar is.

 

Aardappelpartjes uit de oven

Ingrediënten aardappelpartjes
4-5 aardappelen per persoon (vastkokend)
olijfolie
zout en peper

Bereiding aardappelpartjes
Verwarm de oven voor op 200 graden, als je dat nog niet gedaan hebt.
Was de aardappels. Je hoeft ze niet te schillen, maar snijd eventuele pitjes uit de aardappel. Snijd de aardappels in langwerpige kwarten.
Leg een bakpapier op de bakplaat en leg de parten aardappel er op. Ik leg ze allemaal netjes dezelfde kant op, dat is makkelijker met draaien. Besprenkel met olijfolie en strooi er zout en peper over.


Zet de bakplaat met aardappelpartjes net iets boven het midden in de oven (boven de schaal met kiprolletjes).
Haal na ongeveer 20-30 minuten de bakplaat met aardappelpartjes uit de oven en draai de aardappelpartjes één slag (op andere platte kant) Zet terug in de oven en bak voor nog 20-30 minuten.

Eet smakelijk!

 

Klik hier om het recept te printen of te bewaren: Kiprolletjes met spek en banaan en aardappelpartjes uit de oven

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *