Mexicaanse Chilisoep

door | 3 nov 2018 | eenpansgerecht, lunch, mexicaans, recept, soep, vlees

Ik had trek in een beetje pittige, verwarmende, goedgevulde soep en mijn keuze viel op een chili-soep. Lekker met gehakt, bonen en mais. Chili con carne, maar dan als soep.
Zoonlief had een vriendje te spelen en die at ook mee. Ik was een beetje bang dat de jongens het te pittig zouden vinden, maar ik hoorde zelfs een “mmmmmmmmm” vanaf die kant van de tafel. De eindconclusie van de heren was “Lekker” en “voor herhaling vatbaar”. En dat vond ik ook!

Ingrediënten
300 gram rundergehakt
1 groene paprika
2 uien
2 tenen knoflook
1 blik (400 gr) kidneybonen
1 blik (400 gr) tomatenblokjes
1/2 blik mais
3 runderbouillon tabletten
2 laurierbladen
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 1/2 liter water
1 eetlepel olie
geraspte kaas
nacho cheese tortilla chips

Bereiden
Snijd de ui in stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes.
Laat de mais uitlekken.

Verhit, in een soeppan, een eetlepel olie. Fruit de ui en de knoflook aan. Als de ui glazig is, doe het gehakt in de pan erbij en bak het rul. Als het gehakt gaar is, doe dan de kruiden (chili, komijn, koriander) erbij. Bak even een paar minuten (dat gaat heerlijk ruiken) aan en blus dan af met de tomatenblokjes.
Voeg dan de kidneybonen, mais, paprikablokjes, bouillontabletten, het water en de laurierbladen toe. Breng, onder af en toe roeren, aan de kook en kook een paar minuten door.
Verwijder de laurierbladen.

Schep de soep op en garneer (op het bord of in de soepkom) met een handje tortilla-chips en wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *