Lasagne met pompoen, hazelnoten en geitenkaas

door | 7 nov 2018 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, ovenschotel, pasta, recept, vegetarisch

Dochterlief heeft ooit eens een serie gekeken, “Jonge Garde”, over jongeren op een koksschool, waarin één van de personages een herfstlasagne met pompoen, hazelnoten en geitenkaas maakte. Het recept stond op de website van de serie en hebben we toen een keer gemaakt. Inmiddels bestaat de site niet meer, maar gelukkig zijn er online wel diverse (andere) recepten van lasagne met deze ingrediënten te vinden.

Ingrediënten
1 flespompoen
8 verse lasagnebladen
150 gram geitenkaas
75 gram hazelnoten
2 uien
2 stengels bleekselderij
4 tenen knoflook
25 gram boter
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
3 eetlepels Italiaanse kruiden
2 takjes tijm
1 eetlepel balsamico azijn
1/2 eetlepel suiker
50 gram geraspte kaas
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Breng een pan water aan de kook.

Snijd de pompoen in plakken. Verwijder de draden en pitten met een lepel
Kook de pompoenplakken gaar. Haal de plakken uit het kokende water, maar bewaar het kookvocht.

Vet een ovenschaal in.

Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook. Snijd de bleekselderij in ringetjes.
Verhit de boter in een wok en fruit de ui en de knoflook aan. Blus af met de tomatenblokjes. Doe er dan de bleekselderij, de Italiaanse kruiden, de balsamico-azijn, suiker, de tijm-takjes, de tomatenpuree en een soeplepel kookvocht van de pompoen bij.
Laat de saus minstens een minuut of tien zachtjes doorkoken. Als de saus te dik wordt, doe er dan nog wat kookvocht bij.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Blijf de hele tijd “husselen” om te voorkomen dat ze aanbranden.
Laat de hazelnoten even afkoelen en hak ze dan in grove stukken.

Snijd daarna de geitenkaas in plakjes. Schep eerst een laagje tomatensaus in de ingevette ovenschaal en leg daar een laagje lasagnebladen op. Leg op de lasagnebladen de helft van de pompoen-schijven. Schep daar weer een laagje tomatensaus over en dek weer af met lasagnebladen. Leg daarop de rest van de pompoen en daarop de geitenkaas en de hazelnoot. Leg er tot slot een laag lasagnebladen op, bedekt met saus. Strooi de geraspte kaas erover.

Bak de lasagne ongeveer 15 minuten in de oven.
Haal de ovenschaal uit de oven en schep de lasagne op.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *