Aardappel-preisoep

door | 18 nov 2018 | aardappel, eenpansgerecht, Hollands, lunch, recept, soep, vegetarisch

Aardappel-prei-soep is, mijns inziens, zwaar ondergewaardeerd. Het is een eenvoudige, maar héérlijke soep. Ik snap ook wel dat aardappels en prei niet heel sexy en culinair en lekker klinkt, maar het is een geweldige combi en deze soep heeft gewoon niets anders meer nodig…  Écht, maak het gewoon een keertje zelf. En dan weet ik zeker dat je ’t met me eens zult zijn.

Ingrediënten
3 aardappels
2 preien
25 gram boter
2 groente-bouillontabletten
150 ml kookroom
takjes peterselie

Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Snij de prei (alleen het witte en licht groene deel) in halve ringen.

Verhit de boter in een pan (met een dike bodem) en bak daarin de aardappelblokjes en prei even aan. Strooi er wat zout en paper op. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg een liter water toe. Laat een minuut of 20 koken, tot de aardappel en de prei zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de kookroom toe en warm nog even door.
Hak de peterselie fijn.
Schep de soep in een kom en garneer met wat peterselie.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *