Pasta Peperonata

door | 24 nov 2018 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, recept, saus, vegetarisch

Dit is zooooooooo onwijs lekker! Ik moest even zoeken om ’t juiste recept terug te vinden, er is namelijk ook een peperonata recept met tomatenblokjes en minder paprika. Maar dit is het recept dat ik zocht! Het staat in Jamie’s Dinners. Ik heb 2 extra paprika’s gebruikt, want vorige keer dat ik ’t maakte vond ik het net te weinig voor ons vieren. En in plaats van ringen en reepjes snij ik de ui en de paprika gewoon in stukken.
Ik raad aan om dit echt zelf een keer te gaan maken, want de combi van paprika, ui, parmezaanse kaas en balsamico-azijn is gewoonweg zálig!

Ingrediënten
6 paprika’s (rood, geel en/or oranje)
2 rode uien
2 tenen knoflook
olijfolie
zout, peper
2 flinke eetlepels crème fraiche
2 eetlepels balsamico azijn
100 gram parmezaanse kaas, geraspt
een bosje bladpeterselie
500 gram pasta (bijv Penne)

Bereiding
Maak de paprika’s schoon: snij ze doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij ze dan in grove stukken.
Pel de uien en snij in stukjes.
Snij de steeltjes van de bladpeterselie in stukjes en hak de blaadjes fijn. Hou de fijngesneden steeltjes en blaadjes apart.

Verhit in een wokpan een scheut olie en doe daar de paprika in. Zet het vuur niet te hoog, zodat de paprika niet aanbakt. Strooi er een flinke snuf zout en peper over en laat met een deksel op de pan 15-30 minuten sudderen. Roer af en toe door.
Doe daarna de ui erbij en bak nog een minuut of vijftien. Dit keer zonder de deksel op de pan. Pers dan de knoflook boven de pan uit en doe ook de peterselie-steeltjes in de erbij. Roer goed door en bak dit een paar minuten. Doe dan de balsamico-azijn, de crème fraiche en ongeveer 3/4 van de parmezaanse kaas erbij. Roer goed door.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Als de pasta gaar is, schep dan 1-2 soeplepels kookvocht bij de paprika-saus en roer goed door. Giet dan de pasta af. Schenk een flinke scheut olijfolie over de pasta en roer de fijngesneden peterselie-blad erdoor.

Proef de peperonata-saus en breng indien nodig op smaak met nog wat zout en peper.

Doe de pasta bij de saus in de pan en roer goed om.

Schep pasta en saus op een bord en strooi er nog wat parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

1 Reactie

  1. mij

    Deze ga ik ook een keer maken.Ziet er heerlijk uit!!

    Antwoord

Laat een reactie achter voor mij Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *