Lasagnesoep

door | 9 dec 2018 | eenpansgerecht, Italiaans, kids, lunch, pasta, recept, soep, vegetarisch

Ik had nog wat trostomaten liggen die hoognodig op moesten. En van de witte lasagne had ik nog wat verse lasagnebladen over. Nu hou ik heel erg van soep en de kinderen zijn dol op lasagne…
Één en één is twee en dus werd het lasagnesoep. Hij was echt héérlijk! Als je nou geen verse lasagnebladen over hebt, dan kun je natuurlijk ook gewoon gewone, gedroogde lasagnebladen gebruiken, die je in stukjes breekt. Óf gewoon spaghetti in stukjes breken. Of voor mijn part elleboogjes macaroni. Kan allemaal. En zal niet veel af doen aan de smaak. Al is het dan technisch gezien geen lasagne-soep meer, natuurlijk… 

Ingrediënten
6 trostomaten *)
2 stengels bleekselderij
1 flinke winterpeen
1 ui
1 teen knoflook
1 blikje tomatenpuree
wat verse lasagnebladen
een paar takjes tijm
1 theelepel honing
2 bouillontabletten (groente)
een paar eetlepels olijfolie

Bereiding
Schil de ui en snij in stukken. Was de peen en de bleekselderij en snij in stukjes.
Was de tomaten en snij die in stukken (bewaar de tomaat in een andere kom dan de ui, peen en bleekselderij). Rits de blaadjes van de tijm en doe die bij de tomaat.
Kook een liter water in de waterkoker en maak daar, met de twee bouillontabletten, bouillon van.

Verhit een pan met een dikke bodem (ik heb mijn nieuwe, superfijne braadpan gebruikt!) op matig vuur en doe daar de olijfolie in. Doe de tomatenpuree er in en bak dit even aan. Doe de ui, wortel en bleekselderij erbij, pers de knoflook er boven uit en roerbak tot de ui zacht is.
Doe nu de tomaat en de tijm in de pan en roerbak ongeveer een kwartier, tot de tomatenstukjes stuk gaan.
Giet de bouillon er bij en doe de honing er bij.


Knip of snij de lasagnabladen in klein stukjes en doe die bij de soep. Kook de soep nu een minuut of tien door.
Proef de soep en breng indien nodig nog op smaak met zout, peper of suiker.

Schep de soep op en strooi er wat geraspte kaas over.
Eet smakelijk!

*) Ja, ja, goed gezien: op de foto staan zeven tomaten. Maar uiteindelijk heb ik er één minder gebruikt. In één van de tomaten waren de zaadjes namelijk aan het kiemen. Ín de tomaat. Ik weet niet of dat kwaad zou kunnen, maar het zag er een beetje onsmakelijk uit (net wormpjes, ofzo), en dus heb ik die maar niet gebruikt…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *