Meiraap… Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit iets met meiraap had gemaakt. Ik had die gezellig paarse knolletjes natuurlijk wel in de winkel zien liggen, maar wat máák je er in vredesnaam mee? Soep is altijd goed. Want je kunt werkelijk overál soep van maken…
De ras el hanout kun je natuurlijk kant en klaar kopen. Maar je kunt ’t ook zelf maken. Zie onderaan dit recept voor de kruidenmix.
Ingrediënten
1 flinke ui
2 meirapen
2 kippenbouillon tabletten
1 schaaltje tuinerwten (diepvries)
1 tl ras el hanout kruidenmix *)
een paar takjes verse munt
olijfolie
Bereiding
Verhit een scheut olie in een soeppan met een dikke bodem en fruit de ui op middelhoog vuur. Voeg 3/4 van de meiraap toe en bak een paar minuten mee.
Kook een liter water in de waterkoker. Voeg het water en de bouillontabletten toe aan de soeppan. Voeg de doperwten toe en breng aan de kook. Laat ongeveer een kwartiertje op een laat pitje koken tot de meiraap gaar is.

Serveer met de gebakken meiraapblokjes en muntreepjes.
Eet smakelijk!
*) Ras el hanout kruidenmix:
2 el gemalen koriander
2 el komijnpoeder
1 el kaneelpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma
1 tl gemalen zwarte peper
1 tl kardemom poeder
Mix dit goed door elkaar.
0 reacties