Meiraapsoep met erwtjes en munt

door | 21 dec 2018 | lunch, recept, soep

Meiraap… Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit iets met meiraap had gemaakt. Ik had die gezellig paarse knolletjes natuurlijk wel in de winkel zien liggen, maar wat máák je er in vredesnaam mee? Soep is altijd goed. Want je kunt werkelijk overál soep van maken…
De ras el hanout kun je natuurlijk kant en klaar kopen. Maar je kunt ’t ook zelf maken. Zie onderaan dit recept voor de kruidenmix.

Ingrediënten
1 flinke ui
2 meirapen
2 kippenbouillon tabletten
1 schaaltje tuinerwten (diepvries)
1 tl ras el hanout kruidenmix *)
een paar takjes verse munt
olijfolie

Bereiding

Schil de ui en snij in stukjes. Schil de meirapen met een dunschiller en snijdt in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit een scheut olie in een soeppan met een dikke bodem en fruit de ui op middelhoog vuur. Voeg 3/4 van de meiraap toe en bak een paar minuten mee.
Kook een liter water in de waterkoker. Voeg het water en de bouillontabletten toe aan de soeppan. Voeg de doperwten toe en breng aan de kook. Laat ongeveer een kwartiertje op een laat pitje koken tot de meiraap gaar is.Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan en voeg hier de ras el hanout aan toe. Roer door en voeg dan de rest van de meiraapblokjes toe en bak een paar minuten op middelhoog vuur tot de meiraap goudbruin en knapperig is. Schep de meiraapblokjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.Hak de muntblaadjes in dunne reepjes. Neem de pan met soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Breng indien nodig op smaak met peper en/of zout.
Serveer met de gebakken meiraapblokjes en muntreepjes.

Eet smakelijk!

 

*) Ras el hanout kruidenmix:

2 el gemalen koriander
2 el komijnpoeder
1 el kaneelpoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl kurkuma
1 tl gemalen zwarte peper
1 tl kardemom poeder
Mix dit goed door elkaar. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *