Romige bleekselderijsoep

door | 3 feb 2019 | aardappel, Hollands, lunch, recept, soep, vegetarisch, voorgerecht

Voor de salade van gisteren had ik bleekselderij nodig, maar de komende dagen heb ik geen gerechten meer op ’t menu staan waar bleekselderij in gaat. En dus heb ik tussendemiddag lekker een bleekselderijsoepje gemaakt. Had ik al gezegd dat ik onwijs van soep hou? (Vast wel, hè?) Voor soep mag je me dus echt wakker maken! Er zijn weinig soepen die ik niet lekker vind. Voor zover ik weet alleen vissoep…. brrrr, alleen die geur al? 
Verder heb ik niet heel bijzonder gekookt, vandaag. Ik ben vanmiddag lekker gaan wandelen, want het was zulk héérlijk weer. Het was wel koud, maar heerlijk zonnig! En na zo’n periode van sombere, donkere dagen met sneeuw en miezer kan ik best wel weer wat zonlicht gebruiken! En ik heb er van genoten! Van de fluitende vogeltjes, de sneeuwklokjes, prachtige wolken met zilveren randen, en de weerspiegeling van de bomen in het water. Vanavond hebben we boerenkool gegeten, maar dat had al eens op mijn blog gezet, dus dat doe ik niet nog een keer.

Ingrediënten
1 stronk bleekselderij
2 uien
1 aardappel
3 bouillontabletten (groente)
50 gram boter
125 ml kookroom
1 theelepel suiker
peper en zout

Bereiding
Schil de ui en snij in ringen. Was de stengels bleekselderij en snij in stukken. Hou een paar van de blaadjes van de bleekselderij apart voor de garnering. Schil de aardappel en snij in stukken. Kook anderhalve liter water en los daarin de bouillontabletten op.


Verhit in een pan de boter en bak hierin de ui, bleekselderij en aardappel aan. Strooi er wat zout en peper over heen. Bak de groenten op een laag pitje ongeveer tien minuten, tot de bleekselderij een beetje zachter begint te worden.

Giet dan de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat op zacht vuur nog ongeveer twintig minuten doorkoken.


Haal de pan van het vuur en pureer de groenten fijn met een staafmixer (of in een blender). Voeg de suiker toe en roer goed door. Giet de kookroom erbij en roer door.
Schep de soep op een bord of in een kom en garneer (indien gewenst) met een blaadje van de bleekselderij.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je deze gerechten ook wel lekker:

Thaise soep met bleekselderij en zoete aardappel

Witlofsoep met mais

Auberginesoep

Koude courgette-pesto soep

Harira (Marokkaanse soep)

Wortelsoep met tijm, geitenkaas en geroosterde hazelnoten

Pastinaaksoep van Jamie

2 Reacties

 1. Annemiek

  Supersoepje, makkelijk en heerlijk!

  Antwoord
  • Elleny

   Wat leuk dat je ‘m lekker vindt! Inderdaad een heel eenvoudige soep, maar súper lekker!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *