Ovenschotel van het kliekje Bigos

door | 7 feb 2019 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, oven, ovenschotel, recept, rund, stoofschotel, varken, vlees

Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om dit gerecht op mijn blog te zetten, want de Bigos, de Poolse zuurkoolschotel die ik dinsdag heb gemaakt, had ik er natuurlijk al op gezet. En wat ik dan verder met het kliekje deed leek me niet zo bloggenswaardig. Maar het was echt súper lekker, dus ik heb me bedacht en ik wil het toch graag hier delen.
Ik heb de rest van de Bigos gebruikt in een ovenschotel. De Bigos was al héérlijk (vond ik), maar nu de smaken nog een paar dagen goed hebben kunnen intrekken was ie zelfs nóg lekkerder!
Helaas geen foto van de ingrediënten, en ook geen foto van de ovenschaal toen ‘ie nog heel was. Maar alleen van mijn tweede bord. Natuurlijk heb ik voor de foto wel even een schone gepakt. En een foto van de al bijna lege ovenschaal…

Ingrediënten
rest van de Bigos stoofschotel
1 pakje aardappelpuree
een stuk kaas, geraspt (ongeveer 100 gram)
paneermeel
klontje boter (ongeveer 25 gram)
olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met wat olie.
Doe de rest van de Bigos in de ovenschaal en druk aan met een lepel. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de aardappelpuree over de Bigos en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Strooi de geraspte kaas over de aardappelpuree en strooi dáár paneermeel overheen. Snij het klontje boter in kleine stukjes en verdeel die her en der over de paneermeel.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak tot de kaaskorst mooi goudbruin is.

Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *