Roergebakken kip met spruiten, paprika, taugé en cashewnoten

door | 2 mrt 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kip, Oosters, recept, rijst, toogoodtogo, vlees

Vanavond aten we spruiten met kipreepjes. In mijn Too Good To Go pakket zal namelijk een hele kip. Én een zakje spruiten. Wat zouden we daar nu eens mee maken? Op het blog keukenliefde vond ik dit recept: roerbakkip met cashewnoten en spruitjes. Dat leek me erg lekker! Ik heb het recept een kléin beetje aangepast: ik heb de champignons weggelaten (want daar houden man- en dochterlief niet zo van) en vervangen door taugé. Die kip was nog wel even een uitdaging. Normaal bak ik ofwel zo’n hele kip in zijn geheel (je weet wel, op een bierblikje, a’la Jamie), of ik doe ‘m in zijn geheel in de soep. Maar dan is het eigenlijk best wel veel vlees voor 4 personen voor één dag. Dus nu had ik bedacht dat ik de borst van de kip zou afsnijden en nú zou klaar maken. En de rest (het karkas en de vleugels en poten) voor soep zou gebruiken. Voor morgen tussendemiddag. Maar ja… hóe haal je die kipfilets van een hele kip? Met dank aan YouTube is het gelukt! Ik heb dit filmpje twee keer gekeken: hoe verdeel je een rauwe kip in stukken. Af en toe op pauze en af en toe terugspoelen. En halverwege op zoek naar een véél scherper mes… Het is gelukt en ik ben best wel trots op mijn zelf-gefileerde kip-filets! Zie hieronder op de foto!

Ingrediënten
2 Kipfilets
2 uien
2 knoflooktenen
1 zakje spruiten (400 gram)
1 rode + 1 gele paprika
125 gram taugé
4 el ketjap manis
1/2 kleine tl sambal oelek
2 el sesamolie
1 el donkerbruine basterdsuiker
1/2 citroen
1 hand cashewnoten

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pers de halve citroen uit.


Knip de kipfilet in reepjes. Doe de reepjes kipfilet samen met 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels ketjap, 1/2 theelepel sambal, 1 eetlepel sesamolie en 1 uitgeperste knoflookteen in een kom. Roer goed door en laat minstens een half uur marineren.
Maak de spruiten schoon en kook ze in ruim kokend water beetgaar. Giet af en laat even uitstomen.
Pel de ui en snij de ui in ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in repen. Snij de andere knoflookteen in plakjes.


Verhit een scheut olie in een wok en bak daarin de kipreepjes gaar en bruin. Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak tot de groenten zacht zijn. Doe de gare spruiten erbij en voeg 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel bruine basterdsuiker toe, roer goed door en laat even doorpruttelen.
Voeg tot slot de taugé toe en verwarm nog even door.

Schep wat rijst op en schep er wat kip-groente-mengsel overheen. Strooi er wat cashewnoten over.
Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *