Gisteren was een behoorlijk drukke dag: eerst ben ik met Lone naar een schermwedstijd geweest (het Jeugd Punten Toernooi). Daarna nog even ge-pokémond, want het was Pokémon Community Day. Normaal gezien zou ik dan een paar uur met Free “op jacht” gaan, maar nu konden we alleen het laatste half uurtje nog. Het was wel allemachtig koud, zeg! We hebben één shiny Bagon gevangen en genoeg “candy” verdiend om die én nog een te evolueren.
Daarna broodjes hamburger gemaakt (zoiets als deze) en gegeten. Vervolgens Lone geholpen met het inpakken van haar koffer en haar ’s avonds laat naar de bus gebracht. Ze is met school 6 dagen naar Zuid Engeland. Ze gaan naar Bristol (Bristol Cathedral en Banksy wandeling), Bath (Romeinse baden, stadswandeling en eten in een pub), Glastonbury Abbey, Stonehenge, Shoreham by sea, Brighton (krijtrotsen, Brighton pier) en Cambridge (Kings college en punten).
’s Nachts begon Free te spoken: buikpijn en misselijk… Gelukkig duurde het niet al te lang voor hij alles er uit gooide en daarna konden we gelukkig nog even doorslapen. Vanmorgen was er niks meer aan hem te merken. Sterker nog: hij had flinke trek. Ja, lege maag, natuurlijk… en hij vroeg of we gezellig samen sandwiches zouden maken. Goed plan!
Bij deze: Sandwiches à la Free. Ik dacht eerst dat hij clubsandwiches bedoelde, maar dat was niet zo. Vandaar die chipjes, die waren mijn idee. Maar eigenlijk horen zijn sandwiches zónder chips, want hij vond het maar raar haalde ze allemaal van zijn sandwich af, voor hij ging eten. O, en eigenlijk had het tijgerwitbrood moeten zijn, maar die hadden ze helaas even niet op zondagochtend in de supermarkt om te hoek…

Ingrediënten
6 witte boterhammen (liefs tijgerbrood)
3 plakken beenham
3 plakken kaas
9 plakjes pannenkoekenspek
1 vleestomaat
3 eetlepels mayonnaise
1/2 zakje ijsbergsla

Bereiding
Bak de plakjes spek in een koekenpan tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Laat ze even afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden.
Rooster in een (andere) droge koekenpan de boterhammen tot ze lekker knapperig zijn (dat kan natuurlijk ook in een broodrooster als je die hebt). Was de tomaat en snij in plakken, verwijder het harde stukje waar het steeltje zat.
Bouw de sandwich als volgt op: geroosterde boterham, 1 plak kaas, 1 eetlepel mayonnaise, een handje ijsbergsla, 3 plakjes uitgebakken spek, twee plakken tomaat, 1 plak beenham en weer een geroosterde boterham.

Voila: de sandwich à la Free.
Eet smakelijk!