Gisteren was onze laatste dag in Duitsland. De dag begon met een heerlijk gezamenlijk after-party ontbijt. Christina had onder andere een heerlijk roerei met avocado gemaakt (met sesam en zongedroogde tomaat) en een grote schotel met caprese salade. Natuurlijk met lekkere broodjes.

Na het ontbijt hebben we onze spullen ingepakt, de tent afgebroken en de auto ingepakt. Omdat het maar een kort nachtje was na het feest, vooral voor Edwin die tot in de vroege uurtjes met Joris was opgebleven, leek het ons niet verstandig om meteen al weg te gaan. Edwin is nog een paar uurt gaan slapen en ik ben met Lone naar de Festung Königstein gewandeld. Dat is een wandeling van ruim een half uur, maar wel continue berg op…

Joris had al verteld dat er een geweldig ijs-zaakje zat, Eiz, waar je zelf je ijs kunt samenstellen. En toen we de berg bedwongen hadden (Pfffff!), hadden we best wel een ijsje verdiend, vonden we.
Je kunt zelf de smaken kiezen die je wilt en die worden dan gemalen en met ijs (gewoon ijs, yoghurt ijs of Vegan ijs) gemengd. Als je wilt kun je er dan ook nog een topping op doen. Qua smaken kun je het zo gek niet bedenken of ze hebben het: fruit (van ananas tot zwarte bessen), groente (augurk tot venkel), kruiden (basilicum tot rozemarijn en van anijs tot zout), zoetigheid (agave siroop tot werthers echte), chocolade (van cacao tot witte chocolade), koekjes (amandelkoekjes tot speculaas), noten (amandel tot walnoten), koffie (cappuccino tot koffiebonen). In totaal hebben ze 97 ingrediënten (zutaten). Op de website en op de deur staat dat ze 365+ soorten ijs hebben, maar het zijn er natuurlijk véél meer! [*]

Lone nam amandelen en melkchocolade en ik nam yoghurtijs met citroen en sinaasappel. Héérlijk!

De vesting is echt mega-groot: de vestingmuur is meer dan 2 kilometer lang! En vanaf de vesting heb je een schitterend uitzicht! Zó mooi! We zijn, aan de hand van een Ingress-wandeling (de Festung Königstein banner) de hele vesting rondgelopen.

En toen hadden we nóg wel een ijsje verdiend, vonden we… Lone nam blauwe bessen met cookies, en ik nam yoghurtijs met walnoten en honing.

Daarna terug naar Joris en Christina, waar we afscheid hebben genomen. En toen was het de hoogste tijd om weer op huis aan te gaan. Het was een flinke rit: volgens Google maps 6,5 uur, maar met pauzes (eten, bestuurder wissels, tanken, roken, plassen en benen strekken) hebben wij hebben er bijna 9 uur over gedaan. Om kwart voor vijf ’s ochtends waren we weer thuis en kropen we weer in ons eigen bedje. Home sweet home!

We hebben een heerlijke vakantie gehad!!!

[*] Laten voor het gemak even vanuit gaan dat je alleen verschillende smaken kunt kiezen (dus dat je niet een dubbele of driedubbele portie van dezelfde smaak in je ijs zult doen) en dat je niet meer dan 4 verschillende ingrediënten kunt gebruiken.

Als je 1 smaak kiest: 97 mogelijkheden

Als je 2 smaken kiest: 97 x 96 = 9312 mogelijkheden

Als je 3 smaken kiest: 97 x 96 x 95 = 884.640 mogelijkheden

Als je vier smaken kiest: 97 x 96 x 95 x 94 = 83.156.160 mogelijkheden

Dan heb je 97+9312+884.640+83.156.160 = 84.050.209 mogelijke combinaties aan smaken, die je kunt combineren met één van de 3 basis-ijs soorten. In totaal zijn er dus 3 x 84.050.209 = 252.150.627 verschillende soorten ijs mogelijk. Dus die 365+ die op de website en op de deur staat is een béétje een voorzichtige schatting… 🙂