Gnocchi met courgette in spinazieroomsaus

door | 13 aug 2019 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch

Vandaag lekker makkelijk eten. Het was mijn tweede werkdag na mijn vakantie en dus mijn tweede dag om half zes opstaan. Daar moet ik nog éven aan wennen, weer…. Zometeen maar niet te laat naar bed…
Dit is niet alleen lekker makkelijk, maar ook lekker snel en gewoon heel erg lekker! De courgette heeft een lekkere “bite”, tussen de lekker zachte gnocchi. En spinazie en room en kruidenkaas-saus is natuurlijk sowieso een hele lekkere combi! Je zou dit gerecht ook heel goed met een andere pasta kunnen maken, met penne ofzo. Maar ik had wel zin in gnocchi en dat is lekker snel.

Ingrediënten
900 gram gesneden bladspinazie (diepvries)
2 courgettes
1 pak gnocchi (koelvers)
2 uien
2 bollen solo-knoflook (of 4 tenen)
2 kuipjes kruidenroomkaas (2 x 150 gram)
1 pakje kookroom (250 ml)
zout & peper
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de gnocchi, volgens de aanwijzing op de verpakking. Als de gnocchi gaan drijven zijn ze gaar. Giet af en hou even apart.


Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit daarin de ui en de knoflook. Roer af en toe en snij intussen de courgettes in stukjes. Bak de courgettestukjes mee met de ui.


Als de courgette een beetje zacht begint te worden, doe dan de spinazieblokjes, de kookroom en de roomkaas erbij in de pan. Warm rustig op, zodat de room warm wordt en de spinazieblokjes ontdooien. Voeg de gnocchi toe als de spinazie ontdooid is. Breng het geheel op smaak met zout en/of peper.


Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en doe het gnocchi-courgette-spinazie-roomsaus-mengsel over in de ovenschaal. Zet een half uurtje in de voorverwarmde oven.

Schep op en smullen maar!
Eet smakelijk!


Het viel goed in de smaak bij de kinderen!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *