Vegetarische hachee

door | 15 feb 2020 | aardappel, avondeten, Hollands, hoofdgerecht, recept, stoofschotel, vegetarisch

Hachee: vroeger had ik daar niet aan moeten dénken. Toen was ik, op zijn zachtst gezegd, niet zo dol op uien. Daar ben ik wel een beetje van terug gekomen. Inmiddels staan uien, denk ik, in de top-3 van meest gebruikte groenten in mijn keuken. Heel veel van mijn gerechten beginnen met “pel en snipper een ui”. Normaal zit er in hachee natuurlijk behalve uien ook draadjesvlees. In deze vegetarische variant, is het stoofvlees weggelaten. De paprika zorgt voor een leuk kleur-accent. Pas wel op dat je er niet teveel paprika in doet, want de paprika moet natuurlijk niet gaan overheersen.
Het recept komt uit het kookboek “Snelle Klassiekers met een twist” van Brenda Hoff (tip!), van het foodblog Brenda Kookt.
Ik heb er aardappelpuree bij gemaakt (kilo aardappelen gaar koken, stampen met een klontje boter en 100 ml warme melk), maar je kunt er natuurlijk ook rijst bij maken.

Ingrediënten
5 flinke uien
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 kruidnagels
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel komijn
2 laurierblaadjes
1/2 bouillontablet
1 eetlepel tomatenpuree
1 klontje boter (ongeveer 25 gram)
2 plakken ontbijtkoek
peper en zout
peperselie – optioneel

Bereiding
Pel de uien en snij ze in ringen. Smelt de boter in een braadpan en fruit daarin de uienringen zachtjes aan. Snij de knoflooktenen fijn. Snij de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Bak de knoflook en de paprikareepjes even mee met de ui.

Doe de kaneel, komijnpoeder, kruidnagels en laurierblaadjes in de pan en roer goed door. Ik doe kruidnagels en laurierblaadjes meestal in zo’n theefilter, zodat ik ze er makkelijk weer uit kan vissen.

Doe de tomatenpuree, de halve bouillontablet en 250 ml water erbij. Laat de uien met de deksel op de pan ruim een half uur op een laag pitje lekker doorpruttelen.

Verkruimel de ontbijtkoek erover, roer goed door en laat nog een paar minuutjes staan.

Serveer met aardappelpuree of rijst. Garneer met een takje peterselie.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Rode uiencompote

Uiensoep

Vegan Langedijker koolschotel

Vegetarische jachtschotel

Groentenstoofpot met kruidnoten

Hutspot met feta en pecannoten

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *