Dit recept heb ik van een Griekse foodblogger: Akis Petretzikis. Ik kwam op zijn site terecht via een Griekse collega. Voor haar verjaardag trakteerde ze op een Nutella-cheesecake en ik schatte zo in dat Lone die onwijs lekker zou vinden. Mijn collega stuurde me de link naar zijn site. Die “Chocolate Hazelnut cheesecake” ga ik natuurlijk ook nog wel een keer maken, maar bij het bladeren door zijn blog kwam ik dit recept voor “beet and mango soup” tegen. Die wilde ik ook een keer maken, want Lone is dol op zowel bietjes als mango! Gisteren heb ik ‘m gemaakt, deze soep. En hij was heerlijk! Vandaag heb ik het laatste restje meegenomen als lunch.
Ingrediënten
3 bieten (vers)
2 mango’s
1 ui
1 teen knoflook
1 stukje gemberwortel (1 cm)
1 blik kokosmelk
2 bouillontabletten (groentebouillon)
olijfolie
zout, peper
Bereiding
Maak de bietjes schoon: schil ze met een dunschiller en snij in blokjes. Maak de mango’s schoon: schil met een dunschiller, snij het vruchtvlees van de pit af en snij het in blokjes. Pel de ui en snipper grof. Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit daarin de ui aan. Pers de knoflookteen en de gember uit, en bak even mee met de ui. Als de ui glazig en zacht is geworden, blus dan af met de kokosmelk. Voeg een halve liter water en de 2 bouillonblokken toe.
Doe de bietjes in de pan. Hou ongeveer een kwart van de mangoblokjes apart en voeg de rest aan de soep toe. Breng de soep aan de kook en laat op een laag pitje ongeveer een half uur zachtjes doorkoken.
Als de bietjes zacht zijn, neem dan de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.
Schep de soep in een soepkom of bord, schep er een lepel mangoblokjes op en maal er wat peper over.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Bietjes en knolselderij met feta en eieren van de bakplaat
Bieten-kikkererwtencurry van de bakplaat
Bietensoep met appel en balsamicoazijn
Courgettesoep met prei en appel
Zoete aardappelsoep met prei, kerrie en kokosmelk
0 reacties