Weet je nog, die Oreo-bonbons, die ik laatst heb gemaakt? En dat ik had bedacht dat ik die ook een keer met bastognekoeken in plaats van oreo’s en met witte chocolade in plaats van melkchocolade wilde proberen? Nou, dat heb ik gedaan! En ik vind ze bijzonder goed geslaagd!
Vorige keer prikte ik de balletjes op een satéprikker en doopte ik ze in de gesmolten chocolade. Dit keer heb ik ze met behulp van twee vorken door de gesmolten chocolade gehaald. Ging veel beter!
Ingrediënten
400 gram bastogne koeken
200 gram verse roomkaas
400 gram witte chocolade
een paar eetlepels disco dip
Bereiding
Doe de koeken in de keukenmachine en maal ze fijn. Prak de roomkaas los en meng met de koek-kruimels. Zet een nacht in de koelkast.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol balletjes van het bastogne-roomkaas-mengsel, met een doorsnede van ongeveer 2 tot 3 cm. Leg de balletjes op bakpapier en zet ze terug in de koelkast. Laat minstens een half uur in de koelkast staan.
Breek de witte chocolade in stukken en smelt het au bain marie (dus in een pannetje boven op een pannetje met kokend water. Let op dat het bovenste pannetje het kokende water níet raakt). Leg een balletje in de gesmolten witte chocolade en rol heen en weer tot het hele balletje bedekt is met witte chocolade. Vis het balletje dan met twee vorken uit de gesmolten chocolade. Laat de overtollige chocolade er af druipen en leg het balletje op het bakpapier. Herhaal dit met nog een paar balletjes.
Strooi er, vóór de witte chocolade is gestold, wat disco dip over. (ik kon 4-5 balletjes doen voordat de witte chocolade zo gestold was dat de disco dip niet meer bleef plakken)
Herhaal dit met de andere balletjes. Zet de balletjes een nacht in de koelkast tot de witte chocolade goed gestold is.
Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook lekker?
Fudge van witte chocolade met pistachenoten en cranberries
Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola
Toetje met mascarpone, abrikozen en bitterkoekjes
0 reacties