Aardbeientiramisu met blauwe bessen en sinaasappel-vlierbloesem gelei

door | 19 jun 2020 | nagerecht, no-bake, recept, zoet

Mijn moeder attendeerde me op een recept van aardbeien tiramisu met vlierbloesem van Karin Luiten, dat in de Trouw stond. De Tiramisu die ik gemaakt hebt is een vrije interpretatie van dat recept. Ik had geen vlierbloesemsiroop. De bloesem in mijn vlier (waar ik bij kan) is uitgebloeid, dus die kan ik niet gebruiken om siroop te maken. En er zijn vast heel veel andere bloeiende vlieren in Wageningen, maar die ik zo 1-2-3 niet te vinden. En ik kom niet echt vaak buiten, nowadays…
Maar… ik heb wel nog wat potjes sinaasappel-vlierbloesem gelei staan en die heb ik voor deze tiramisu gebruikt. Héérlijk!
Mocht je nou geen sinaasappel-vlierbloesem gelei hebben, dan kun je ook een andere jam, confiture of curd gebruiken. Neem gewoon je favoriete smaak! Roer eventueel een (paar) eetlepel(s) water door de jam, zodat die wat dunner wordt.

Ingrediënten
1/2 potje sinaasappel-vlierbloesem gelei
12 lange vingers
200 gram aardbeien
100 gram blauwe bessen
250 gram mascarpone
125 ml slagroom
3 eetlepels kristalsuiker
een stukje witte chocola

Bereiding
Verdeel een paar theelepels sinaasappel-vlierbloesem gelei over de bodem van een ovenschaal. Leg de lange vingers in de gelei in de schaal.

Was de aardbeien en de blauwe bessen en laat uitlekken. Leg een paar aardbeien en blauwe bessen opzij om dadelijk bovenop de tiramisu te leggen. Verwijder van de rest van de aardbeien de kroontjes en snij ze in kleine blokjes. Verdeel de blokjes en de blauwe bessen over de lange vingers. Schep hier en daar nog wat gelei over de aardbeien en blauwe bessen.

Klop de slagroom met de suiker lobbig. Roer de slagroom door de mascarpone heen. Verdeel het mascarpone-mengsel over de schaal. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf krullen van de witte chocolade. Snij de opzij gehouden aardbeien en blauwe bessen doormidden en verdeel die over de tiramisu.
Zet de schaal in de koelkast totdat je ‘m gaat serveren.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Blauwe bessen crumble met peer

Bramentaart met kaneelijs en warme bramencompote

Toetje met mascarpone, abrikozen en bitterkoekjes

Vegan chocolade mousse

Appelstrudel

Tataaaaa Tapioca

Dé semi-freddo (met hazelnoot en karamel)

Ananas-mango-banaan crumble

Stoofpeertoetje

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *