Ovenschotel met girasoli, macaroni en spinazie

door | 5 okt 2020 | avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, pasta, recept, snel, vegetarisch

Sinds dochterlief in Enschede studeert begin ik op zondag al vrij vroeg in de middag met koken. Ze moet ’s avonds natuurlijk nog helemaal met OV naar Enschede, dus moet ze niet te laat vertrekken. Daarom eten we lekker bijtijds. Ik probeer ook een beetje extra klaar te maken, zodat ik haar een portie eten mee kan geven. Dan heeft ze voor de maandagavond alvast een maaltje. Want elke avond voor jezelf moeten koken, dat valt niet mee als je net op kamers woont, . En dus bedenk ik nu elke keer voor de zondag een maaltijd waar ik makkelijk een flinke portie van kan maken, die ze mee kan nemen om op te warmen. Gisteren maakte ik deze pasta-ovenschotel met girasoli gevuld met onder andere aubergine, macaroni, spinazie a la creme en ricotta, geraspte kaas en mozzarella. Hij was heerlijk!

Ingrediënten (voor 5-6 personen)
1 pot tomatensaus
1 pak spinazie a la creme (750 gram)
2 pakken gevulde pasta (aubergine, tomaat, mozzarella, 2 x 250 gram)
250 gram macaroni
125 gram geraspte kaas
1 kuipje ricotta cremosa
1 bol mozzarella
1/2 bosje basilicum
zout
olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de spinazie a la creme in een pannetje met twee eetlepels water en verwarm op een laag pitje tot de deelblokjes zijn gesmolten. Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook daarin de macaroni beetgaar. Giet af en roer de macaroni door de spinazie a la creme.

Vet een flinke ovenschaal (of twee) in met wat olijfolie en verdeel het macaroni-spinazie-mengsel over de bodem.

Bedek de spinazie met een laagje gevulde pasta.

Giet de tomatensaus over de gevulde pasta.

Prak de ricotta los met een vork en verdeel over de tomatensaus. Smeer voorzichtig uit met de bolle kant van een lepel.

Strooi er de geraspte kaas over. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel die over de ovenschaal. Leg hier en daar een blaadje basilicum op de kaas.

Zet de ovenschaal 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en licht begint te kleuren.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Ovenschotel met pasta, aubergine en kaas

Spinazie-pesto lasagne

Pasta-ovenschotel met aubergine, spinazie en tomaat

Tortellini-spinazie ovenschotel

Lasagne met spinazie en vier kazen

Gnocchi met courgette in spinazieroomsaus

Pasta-ovenschotel met spinazie en béchamelsaus

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *