Deze heerlijke spruitjestaart aten we vorige week al, maar ik was er nog niet aan toegekomen om ‘m op mijn blog te zetten. Dit is echt een súper makkelijk en súper lekker recept! Echt een aanrader! Man- en zoonlief vonden ‘m ook erg lekker! Nou kon dat ook bijna niet anders, hoor. Met ham, boursin én gesmolten kaas kun je natuurlijk álles wel lekker maken… Die hamblokjes zijn er lekker in, maar kun je indien nodig uiteraard vervangen door vegetarische hamblokjes, als er een vegetariër mee eet.

Ingrediënten
1 pond spruiten
1 rol hartigetaartdeeg (koelvers)
1 kuipje boursin culinair
1 bakje hamblokjes (125 gram)
4 eieren
100 gram geraspte kaas
olie om in te vetten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de spruiten schoon: verwijder indien nodig lelijke/stugge buitenste blaadjes, snij het stronkje af en kruis het stronkje in. Kook de spruitjes in ruim water beetgaar (even met een vork in prikken). Giet af als ze gaar zijn.

Vet een taartbodem in met wat olie en bekleed de vorm met het hartige taartdeeg. Strooi het broodkruim en de hamblokjes over de bodem. Verdeel de spruiten over de hartige taart bodem.

Breek de eieren in een mengkom en klop ze los met een vork. Doe de boursin erbij en klop met de vork door de eieren. Giet het ei-boursin-mengsel over de spruiten. Strooi de geraspte kaas er over.

Zet ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven tot het ei-mengsel gestold is en de kaas gesmolten en goudbruin.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Zuurkooltaart met kerriegehakt, spekjes en ananas

Banaan en kaastaart

Gekarameliseerde knoflooktaart

Preitaart met gerookte spekreepjes

Radijsjestaart

Groentetaart

Sperziebonentaart

Andijvietaart

Witloftaart

Spinazie-brietaart

Spruitjes in kokosmelk

Spruitjes en speklapjes in ketjapsaus

Spruitjeslasagne

Spruitjesstamppot met shoarma en kerrie-appeltjes

Spruitjesovenschotel 2.0