Deze heerlijke vegetarische pizza aten wij afgelopen weekend. Het is met die za’atar en sumak weer eens wat anders dan de klassieke Italiaanse pizza’s. Dit is een recept uit Plenty van Ottolenghi. Al maakt Ottolenghi het deeg natuurlijk zelf en maak ik me er wel een beetje makkelijk van af met een kant&klare rol pizzadeeg.
Na het eten wél even je gebit checken, want je hebt gegarandeerd stukjes spinazie, pecorino of sesamzaadjes (uit de za’atar) tussen je tanden…

Ingrediënten
1 rol volkoren pizzadeeg
200 gram pecorino
1 pak diepvries bladspinazie
4 eieren
1-2 theelepels za’atar kruidenmix
1-2 theelepels sumak
peper, zout
olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol de rol pizzadeeg uit op het bakpapier een bakplaat.
Rasp de pecorino op een fijne rasp en verdeel de geraspte kaas over het pizzadeeg.

Verhit een scheutje olie in een wokpan en roerbak daarin de (bevroren) bladspinazie even aan, tot de spinazie helemaal ontdooid en geslonken is. Laat, indien nodig, de spinazie uitlekken om overtollig vocht kwijt te raken. Verdeel de spinazie over de pecorino.

Maak vier holletjes in de spinazie en pecorino, waar dadelijk de eieren in komen. Strooi wat Za’atar en Sumac over de pizza.

Zet de pizza ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de pizza uit de oven en breek de eieren in de holletjes. Maal wat zout en peper over de eieren en strooi er nog wat za’atar over.

Zet de pizza nog een paar minuten terug in de hete oven tot de eiwitten gestold zijn, maar het eigeel nog vloeibaar.

Snij de pizza -tussen de eieren door- in vier stukken.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Pizza met vijgen, prosciutto en mozzarella

Flatbread pizza

Pizza met worst en druiven

Traybake pizza

Zelfgemaakte pizza’s

Omgekeerde bladerdeeg pizza van Jamie

Flammkuchen caprese

Flammkuchen met gegrilde paprika

Naan gevuld met spinazie en kikkererwten

Spinazie-brietaart

Vega shakshuka

Bietjes en knolselderij met feta en eieren van de bakplaat