Bonenschotel met Bugles

door | 23 jan 2021 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, kaas, kids, mexicaans, oven, ovenschotel, recept, snel, vegetarisch

Gisteravond aten we deze heerlijke bonenschotel met Bugles. Het idee heb ik van LeukeRecepten.nl. Het is een beetje een kruising tussen chili-con-carne (of eigenlijk sin carne, want vegetarisch) en nacho’s. Maar dan met bugles ipv tortilla chips. Bugles kennen jullie toch wel? Dat zijn van die tortilla-chipjes in de vorm van een kaboutermutsje, die je kunt vullen met van die smeerkaas uit een tube. Kennen jullie vast wel.
Ik had voor de zekerheid twee zakken bugles besteld, want ik zag het al aankomen dat tegen de tijd dat ik deze ovenschotel zou maken, de zak bugles al opgesmikkeld zou zijn… Maar beide zakken waren er nog, toen deze op het menu stond. Chips-op-het-eten heeft een hoge dat-lust-ik-factor voor de kinderen, kwam ik achter. Nu gaat chili-con/sin-carne er meestal wel in, maar gisteravond ging de hele ovenschaal moeiteloos leeg. Ze vonden het heerlijk!

Ingrediënten
1 zak Bugles (nacho cheese smaak, 125 gram)
1 bak vegetarische gehakt (rulstukjes, 200 gram)
3 paprika’s
1 blik kidneybonen (400 gram)
1 blik mais (300 gram)
1 blik cherrytomaatjes (400 gram, tomatenblokjes kan ook)
2 uien
2 bosuitjes
150 gram geraspte kaas (bijv. cheddar, maar belegen mag ook)
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
snufje chilivlokken
peper, zout, olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pel de uien en snij ze in halve ringen. Was de paprika’s, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s in blokjes. Laat de mais en de kidneybonen goed uitlekken.

Verhit in een braadpan een scheut olie en fruit daarin de uienringen aan. Voeg, als de uienringen zacht beginnen te worden het vegetarische gehakt toe en laat dan even meebakken. Roer dan de paprikapoeder, komijnpoeder en chilivlokken erdoor heen. Voeg de paprikablokjes, kidneybonen en mais toe.

Roer goed door elkaar en voeg tot slot de tomaten uit blik toe. Verhit, onder regelmatig roeren, het mengsel even goed door, tot de paprika-stukjes de gewenste gaarheid hebben (zelf vond ik het lekker om ze een beetje knapperig te houden). Proef even en breng op smaak met zout en peper (en evt nog een beetje paprika- of komijnpoeder).

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Doe het bonen-mengsel in de ovenschaal en verdeel de bugles erover. Snij de bosuitjes in ringetjes en verdeel die over de bugles.

Strooi de geraspte kaas over de bugles.

Zet de ovenschaal 5-10 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Pas wel op dat de bugles niet te donker worden.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Mexicaanse bonensoep

Mexicaanse chilisoep

Bonengoulash

Chili con carne

Nacho’s

Tortillatulband

Tortillataart

Quasadilla’s met vegetarische gehakt en mais-tomatensoep

Open quesadilla’s

Nacho’s met roomkaas-chillidip

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *