Penne met spinazie en Gorgonzola

door | 8 mrt 2021 | avondeten, eenpansgerecht, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, pasta, recept, saus, snel, vegetarisch

Bij ons in huis ben ik eigenlijk de enige die van blauwschimmelkaas houdt. Maar laatst had ik het door de spitskool en toen viel het eten best wel in de smaak. Dat wilde ik nog wel een keer proberen. Toen mijn oog op dit recept van pasta gorgonzola viel, leek me dat de ideale kandidaat. Bij het koken kwamen zowel zoon- als dochterlief de keuken in struinen en trokken al een vies gezicht bij het zien van de gorgonzola. Dochterlief vond het uiteindelijk nog wel gaan, maar zoon- en manlief moesten er niets van hebben. Onvoorstelbaar, want het was echt onwíjs lekker! 

Ingrediënten
600 gram verse spinazie
200 gram gorgonzola piccante
500 gram spaghetti (koelvers)
1 ui
2 tenen knoflook
250 ml slagroom
1 groentebouillontablet
700 ml kokend water
1 citroen
100 g ongebrande walnoten
peper, zout

Bereiding
Pel en Snipper de ui en de tenen knoflook. Doe de spaghetti samen met de gesnipperde ui en knoflook, de slagroom en het bouillonblokje in een grote pan. Snijd de gorgonzola in stukken en voeg die toe aan de pan. Kook 700 ml water en giet dat er bij in de pan. Roer goed en breng aan kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken tot de spaghetti gaar is.

Voeg steeds een paar handen spinazie toe en roer door de spaghetti tot de spinazie geslonken is. Voeg steeds nieuwe spinazie toe, tot alle spinazie op is. Haal de pan van het vuur en laat ongeveer 5 minuten staan.

Rasp de schil van de citroen boven de pan. Pers uit de helft van de citroen het sap en giet dat over de pasta. Roer goed door.

Schep de pasta op de borden en strooi er wat versgemalen peper over Bestrooi met wat walnoten. Garneer met wat apart gehouden spinazie, een paar mooie walnoten en een schijfje citroen.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spitskool met gorgonzola, druiven en spek

Bloemkool-gorgonzolataart

Preitaart met kip en camembert

Lasagne met spinazie en vier kazen

Plaattaart met bloemkool, blauwe kaas en hazelnoten

Groene pasta met blauwe kaas

Witlofsalade met peer, blauwe kaas en walnoten

Éénpanspasta met roomkaas en spinazie 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *