Het recept van deze knolselderijsoep heb ik van een collega gekregen: van Emilie. We hadden het er een hele geleden tijd over gehad, nog vóór Corona, dat ze zo’n lekkere knolselderijsoep op had. Maar sindsdien kwamen we elkaar natuurlijk niet meer tegen op het werk, omdat we al ruim een jaar vanuit huis werken. Maar vrijdag dacht Emilie er opeens weer aan en stuurde ze me het recept. En dus heb ik meteen een knolselderij en een bekertje crème fraîche besteld en vandaag deze soep gemaakt. Hij is inderdaad hartstikke lekker! Héél anders dan de soepen die ik meestal maak: ik denk dat dat de Worcestershire saus is. Dat heb ik wel in huis maar ik gebruik het eigenlijk bijna nooit. Ik ken het eigenlijk niet zo goed. Maar de soep was hártstikke lekker! Ik had de hoeveelheden die Emilie gaf verdubbeld en een flinke pan gemaakt. Van een héle knolselderij, in plaats van een halve. Ik had dus wel nog wat soep over. Ik heb één portie in de vriezer gedaan en ook nog een portie in de koelkast voor bij de lunch, morgen. Lekker!

Knolselderijsoep van Emilie

Dit recept kreeg ik van mijn collega Emilie: een heerlijke knolselderijsoep met kerrie, mosterd, worcestershire saus en creme fraiche.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: Knolselderijsoep, Lekker soepje, Soep voor lunch
Porties: 8 soepkommen
calorieën: 128kcal

Ingrediënten
 

 • 1 Knolselderij
 • 2 Uien
 • 30 gram Roomboter
 • 2 theelepels Kerriepoeder
 • 4 Bouillontabletten (groentebouillon)
 • 2 theelepels Mosterd
 • 1 theelepel Azijn
 • 4 eetlepels Creme fraiche
 • 2 theelepels Worcestershire saus

Bereiding
 

 • Zet de ingrediënten klaar.
 • Pel en snipper de ui. Snij de schil van de knolselderij en snij 'm in blokjes.
 • Fruit de ui en knolselderij in de boter in een flinke soeppan op middelhoog vuur. Strooi de kerrie erover en roer goed door. Bak onder continue roeren een minuut of vijf op middelhoog vuur tot de groenten zacht zijn.
 • Los de bouillontabletten op in 2 liter kokend water. Giet de bouillon bij de groenten, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg de mosterd, azijn en creme fraiche toe en mix even goed met de staafmixer. Roer de worcestersaus erdoor.
 • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 1264mg | Calcium: 52mg | Vitamin C: 7mg | Vitamin A: 239IU | Sugar: 3g | Fiber: 2g | Potassium: 232mg | Cholesterol: 19mg | Calories: 128kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 5g | Fat: 9g | Protein: 2g | Carbohydrates: 10g | Iron: 1mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Venkel-knolselderij stamppot

Schorseneren-knolselderij risotto

Knolselderijstamppot met brie en amandelsnippers

Vegetarische erwtensoep

Pastinaak-tomatensoep