Deze lasagne was een beetje een try-out. Niet zozeer van de lasagne, maar vooral van het vegetarische gehakt. Ik had een reclame gezien op Instagram van Greenforce, van instant vegan gehakt op basis van erwten-eiwit. Als ik heel eerlijk ben, dan zag het er niet heel smakelijk uit in het reclame-filmpje. Maar de reacties waren hartstikke lovend, dus ik besloot het erop te wagen. Al zouden die reviews ook nep kunnen zijn, natuurlijk. Maar ik heb een proefbox besteld met drie verschillend soorten erin: mince meat (rul gehakt), en een mix voor burgers en een mix voor gehaktballen. Ik ben met het rul gehakt begonnen, in een lasagne. Dat leek me een relatief veilige manier om eens te proberen: mocht het dan niet te eten zijn, dan proef je dat niet al te erg. Het spul lijkt een beetje op paneermeel en als je er water bij doet, dan wordt het een soort gehakt. De lasagne viel prima in de smaak en daarmee is de vegan gehakt-mix in ieder geval alvast goed gekeurd…
NB: Even voor de goede orde: dit is géén gesponsord blogje. Ik heb gewoon zelf en op eigen initiatief die vegan poeders besteld en betaald.

Lasagne met instant vegan gehakt

Heerlijke lasagne: koelverse lasagnebladen en een goedgevulde tomatensaus met lekker veel groenten en vegetarisch rul gehakt. Natuurlijk met een lekkere laag gesmolten kaas erover. Mmm!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 6 personen
calorieën: 647kcal

Ingrediënten
 

 • 150 gram Vegan gehakt mix (instant, "Mince")
 • 800 gram Italiaanse roerbakgroenten (fijn gesneden)
 • 250 gram Lasagnebladen (koelvers)
 • 3 blikken Kerstomaatjes (of tomatenblokjes)
 • 1 Ui
 • 3 tenen Knoflook
 • 1-2 eetlepels Italiaanse kruiden
 • 150 gram Mozzarella (geraspt)
 • 200 gram Belegen kaas (geraspt)
 • 3 eetlepels Olijfolie
 • Zout, peper

Bereiding
 

 • Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Meng de vegan gehakt-mix met 300 ml water. Roer goed. Zet de aangemaakte mix een half uur in de koelkast.
 • Pel en snipper de ui. Verhit drie eetlepels olie in een braadpan of wokpan en fruit daarin de ui aan. Pers de knoflook erboven uit en bak die een minuutje mee. Voeg dan de Italiaanse roerbakgroenten en de Italiaanse kruiden toe en bak even mee. Giet de kerstomaatjes uit blik erbij, plus nog een half blik water en roer goed door. Laat op een laag pitje zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn.
 • Neem de vega-mix uit de koelkast en bak in een droge (dus zonder olie) koekenpan met anti-aanbaklaag rul. Prak het vega-gehakt fijn met je houten lepel. Bak tot de gewenste bruining en "rul-heid".
 • Roer het rulgebakken vegetarische gehakt door de tomatensaus. Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper en eventueel wat extra Italiaanse kruiden.
 • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Schep ongeveer een kwart van de tomatensaus in de ovenschaal. Leg daar vier lasagnebladen op. Schep daar weer tomatensaus op. Ga zo door tot de tomatensaus en lasagnebladen op zijn. De laatste laag moet tomatensaus zijn.
 • Strooi de geraspte mozzarella en de geraspte belegen kaas over de laatste laag tomatensaus.
 • Zet de lasagne ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven. Neem de lasagne uit de oven en laat een minuutje of tien staan. Snij dan in stukken.
 • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 696mg | Calcium: 438mg | Vitamin C: 34mg | Vitamin A: 7624IU | Sugar: 13g | Fiber: 15g | Potassium: 1060mg | Cholesterol: 46mg | Calories: 647kcal | Saturated Fat: 9g | Fat: 25g | Protein: 38g | Carbohydrates: 73g | Iron: 5mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Update 7 september 2021:
Ik krijg (relatief) veel bezoekers op mijn blog die op zoek zijn naar een onafhankelijke review van de instant vegan gehakt-mix of burger-mix van Greenforce. Voor deze bezoekers plaats ik hieronder nog twee recepten waarin ik de burger-mix en de gehakt-mix heb gebruikt:

Misschien vind je dit ook lekker?

Vega lasagne met romige tomatensaus

Spinazie-pesto lasagne

Lasagne met vegetarisch gehakt

Spruitjeslasagne

Lasagne met zoete aardappel

Bloemkool lasagne

Lasagne met spinazie en vier kazen