Oooooh, dit was zóóóó ongelooflijk lekker!!! Ik weet dat ik meestal wel enthousiast ben over het eten (ja sorry, ik hou nu eenmaal van eten), maar dit was écht een topper! In de Allerhande stond het recept om een boemboe te maken voor rendang. Je weet wel, dat Indische stoofvlees. En daar dan dus de kruidenpasta voor. Bij het rendang-recept stond de tip om een vegetarische versie met geroosterde knolselderij te maken. Nou, dat wilde ik wel eens proberen. De boemboe heb ik niet zelf gemaakt. Ik heb een vrij uitgebreid assortiment kruiden en specerijen in huis, maar voor die boemboe had ik toch de helft niet van in huis. Dus dat bewaar ik even voor een andere keer. Ik heb gewoon een kant&klare boemboe gekocht. Ik heb “Rendang Jackfruit” gekocht om zeker te zijn dat het echt vegetarisch was. Maar je kunt natuurlijk ook een andere boemboe voor rendang gebruiken, hè? De knolselderij was héérlijk in dit stoofgerecht! Echt een aanrader!!! Vergeet jackfruit. Knolselderij is het helemaal! Écht, je mist het stoofvlees totaal niet. We vonden het allemaal heerlijk! Zelfs manlief en zoonlief, die -hoe zal ik het zeggen- niet zó enthousiast over de vegetarische keuken zijn. Dus dat wil wel wat zeggen…

Rendang knolselderij

Een heerlijke vegan stoof van knolselderij, boemboe rendang, ketjap en kokosmelk. Een absolute aanrader!!!
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch, Indonesisch
Trefwoord: Doe meer met knolselderij, Lekker vegan, Plantaardig, Vegetarisch alternatief voor stoofvlees, Vegetarische rendang
Porties: 4 personen
calorieën: 946kcal

Ingrediënten
 

 • 2 Knolselderijen
 • 1 pakje Boemboe voor rendang (90 gram)
 • 1 blik Kokosmelk (400 ml)
 • 50 gram Geraspte kokos
 • 1 eetlepel Ketjap manis
 • 2 Komkommers
 • 1 Gele paprika
 • 7 Radijsjes
 • ½ Limoen
 • 1 eetlepel Rijstazijn
 • 1 theelepel Suiker
 • 300 gram Pandan Rijst
 • 4 eetlepels Olijfolie
 • Zout, peper

Bereiding
 

 • Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Snij de schil van de knolselderij en snij de knol in blokjes. Doe de knolselderij in een mengkom en giet er 3 eetlepels olie over. Hussel goed door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daar de knolselderij blokjes over. Rooster de knolselderij 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Intussen kun je de salade maken. Pers het sap uit de helft van de limoen en doe dat, samen met de rijstazijn en de suiker in een mengkom. Roer goed door en laat de suiker oplossen. Schil de komkommer, snij in de lengte in kwarten en verwijder het waterige deel met de zaadjes. Snij de komkommer in stukjes. Snij de gele paprika doormidden en verwijder de zaadlijst en de zaadjes. Snij het vruchtvlees in stukjes. Was de radijsjes en snij ze in kwartjes. Hussel de komkommer, paprika en radijs door het suiker-azijn mengsel. Laat het zoetzuur lekker intrekken. Roer af en toe nog even om.
 • Verhit een eetlepel olie in een braadpan en fruit daarin de boemboe een paar minuten aan.
 • Giet de kokosmelk en ketjap in de pan en roer de boemboe er goed doorheen. Doe de geroosterde knolselderijblokjes erbij en roer goed door. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
 • Roer tot slot de geraspte kokos door de rendang. Proef even en breng op smaak met zout en peper.
 • Schep wat rijst op een bord en schep er wat knolselderij rendang over. Schep er wat salade naast. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 486mg | Calcium: 226mg | Vitamin C: 125mg | Vitamin A: 170IU | Sugar: 18g | Fiber: 13g | Potassium: 1802mg | Calories: 946kcal | Saturated Fat: 31g | Fat: 50g | Protein: 16g | Carbohydrates: 119g | Iron: 6mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Knolselderijstamppot met brie en amandelsnippers

Venkel-knolselderij stamppot

Groenterisotto met knolselderij en salie

Vegetarische erwtensoep

Knolselderijsoep van Emilie

Rendang van Jackfruit

Spruiten in kokosmelk

Korma curry met pompoen en pastinaak

“The Stew”