Bij de borrelplank die ik gisteren maakte voor bij het songfestival (klik hier!) had ik ook deze tonijnsalade gemaakt. In verband met de vindbaarheid van mijn recepten zet ik deze tonijnsalade in een ander blogje dan de eiersalade. Tonijnsalade is dus echt helemaal niet moeilijk en súper lekker! Misschien wel veel lekkerder dan de tonijnsalade die je in de supermarkt kunt kopen. Ik heb er zoetzure augurkenblokjes door gedaan. Als je iets mee pit wilt, dan zou je er nog wat kappertjes door kunnen roeren. Maar die vind ik niet zo lekker, dus die heb ik maar achterwege gelaten.

 

Tonijnsalade

Heerlijk en helemaal niet moeilijk om zelf te maken: tonijn, mayonaise, sjalotje, augurkenblokjes en peterselie.
Bereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: Lunch, Salade, Tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: Zelfgemaakt
Porties: 10 eetlepels
calorieën: 631kcal

Ingrediënten
 

  • 1 blikje Tonijn in zonnebloemolie
  • 3 eetlepels Mayonaise
  • 2 eetlepels Augurken-blokjes (zoet-zuur)
  • 1 kleine Sjalot
  • 3 takjes Bladpeterselie
  • Zout, peper

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Giet het olie af van de tonijn en doe de tonijn in een mengkom. Pel en snipper de sjalot. Hak de peterselie fijn. Doe de tonijn met de sjalot, augurk, mayonaise en peterselie in een mengkom. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met toastjes. Maar deze salade is ook heerlijk op een broodje.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Serving: 1eetlepel | Sodium: 5679mg | Calcium: 39mg | Vitamin C: 6mg | Vitamin A: 758IU | Sugar: 12g | Fiber: 1g | Potassium: 417mg | Cholesterol: 44mg | Calories: 631kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 7g | Fat: 44g | Protein: 43g | Carbohydrates: 15g | Iron: 3mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Tonijn-banaan salade

Salade met makreel en appel

Pulled Jackfruit-kerriesalade

Freddie Mercury’s kip-kerrie-salade

Rood-geel-groen-salade

Waldorfsalade

Guacamole

Súper lekkere dipsaus

Mam’s Meloen-selleriesalade