De eerste keer dat ik deze lasagne maakte was het eigenlijk zomaar een geïmproviseerde maaltijd met wat we toevallig nog in huis hadden, zoals die punt-paprika’s en de mascarpone. Ik had er geen foto’s van gemaakt, maar daar had ik achteraf een beetje spijt van, want het was een groot succes! Door de mascarpone wordt de lasagne heerlijk zacht en romig en dat viel -vooral bij de kinderen- ontzettend goed in de smaak. Ze vonden het heerlijk! En dus vonden manlief en de kinderen het niet erg dat ik geen foto’s had gemaakt: want nu moest ik het nóg een keer maken. Echt een aanrader!

Lasagne met Quorn, puntpaprika en mascarpone

Deze heerlijke vegetarische lasagne met een zachte en romige saus viel -vooral bij de kinderen- érg goed in de smaak!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Overheerlijke lasagne
Porties: 5 personen
calorieën: 909kcal

Ingrediënten
 

  • 250 gram Lasagnebladen (koelvers)
  • 4 Puntpaprika's
  • 1 Ui
  • 4 tenen Knoflook
  • 300 gram Quorn fijngehakt (diepvries)
  • 700 ml Gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels Groene pesto
  • 250 gram Mascarpone
  • 40 gram Boter
  • 3 eetlepels Bloem
  • 400 ml Melk
  • 90 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 125 gram Mozzarella (geraspt)
  • Peper, zout
  • Olie

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel en snipper de ui. Verhit twee eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui aan. Pers de tenen knoflook erboven uit en bak die even kort mee. Voeg de gezeefde tomaten, de groene pesto en de quorn toe.
  • Was de puntpaprika's, snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika's in blokjes en voeg die toe aan de pan.
  • Roer door en voeg zo nodig nog wat een half kopje water toe. Laat even zachtjes pruttelen tot de paprika zacht begint te worden.
  • Roer de mascarpone door de saus en neem dan de pan van het vuur. Proef even en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Smelt de boter in een steelpan op een laag pitje. Roer, als de boter gesmolten is, de bloem erdoor. Laat een minuutje garen en giet er dan een beetje melk bij. Roer goed door tot alle melk is opgenomen en giet er dan steeds wat meer melk bij tot je een mooie gladde saus hebt. Verwarm tot de saus de juiste dikte heeft. Neem de pan van het vuur en roer de geraspte parmezaanse kaas door.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Schep ongeveer een derde van de tomaten-paprika-saus in de ovenschaal. Leg daar een laag lasagnebladen op. Schep daar weer tomatensaus op. Ga zo door tot de tomatensaus en lasagnebladen op zijn. De laatste laag moet lasagnebladen zijn.
  • Giet de bechamel-parmezaan-saus over de laatste laag lasagnebladen.
  • Zet de lasagne zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi dan de geraspte mozzarella erover en zet nog ongeveer 10 minuten terug in de oven. Tot de mozzarella licht begint te bruinen.
  • Neem de lasagne uit de oven en laat ongeveer 10 minuten staan voor je de lasagne aansnijdt.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 668mg | Calcium: 564mg | Vitamin C: 139mg | Vitamin A: 5155IU | Sugar: 18g | Fiber: 10g | Potassium: 1117mg | Cholesterol: 108mg | Calories: 909kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 28g | Fat: 52g | Protein: 38g | Carbohydrates: 71g | Iron: 4mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Lasagne met spinazie en vier kazen

Lasagne met instant vegan gehakt

Vega lasagne met romige tomatensaus

Spinazie-pesto lasagne

Lasagne met vegetarisch gehakt

Lasagne met lekker veel groenten

Pappardelle met tomaten-mascarponesaus

Éénpanspasta