Kip ik heb je!

door | 4 jun 2021 | avondeten, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, kip, oven, pasta, recept, saus, vlees

Dit recept (of eigenlijk: het idee voor dit recept) vond ik via Pinterest. Ik weet eigenlijk niet meer of ik er toevallig langs kwam, of dat ik heb gezocht op recepten met kip. Maar daar was: “Marry me Chicken“. Ja, en met zo’n naam, dan heb je wel mijn aandacht. Het idee is -geloof ik- dat dit recept de kans op een huwelijksaanzoek aanzienlijk verhoogt, als je dit voor je date maakt. Nu is dat hier niet meer aan de orde (we zijn inmiddels al een jaartje of wat getrouwd), maar ik vond de naam toch intrigerend. Ik heb de naam vrij vertaald naar “Kip, ik heb je!”
In het oorspronkelijke recept worden zongedroogde tomaatjes gebruikt, maar in plaats daarvan heb ik “Moonblush tomaatjes” gemaakt. Dat is dan weer een recept van Nigella, waarin je tomaatjes licht roostert in de oven, waardoor de smaak héérlijk naar boven komt. Als je nou niet zoveel tijd hebt, dan kun je natuurlijk ook die zongedroogde tomaten gebruiken, maar ik denk dat het met die zelf-gedroogde tomaatjes 100x lekkerder is.
Om even de verwachtingen te temperen: de saus is weliswaar heerlijk, maar ik betwijfel of het je een huwelijksaanzoek zal opleveren. Maar mocht je tafelgenoot spontaan op diens knieën vallen en je ten huwelijk vragen: slaap er dan eerst even een nachtje over, ok? Voor je “ja” zegt… Want het is natuurlijk leuk als je partner vindt dat je lekker kan koken, maar het is natuurlijk niet echt een stevige basis voor een gelukkig huwelijk…

Kip ik heb je!

Aka "Marry me chicken" – Heerlijke pastasaus van kip, oven-gedroogde tomaatjes, slagroom, knoflook en parmezaan.

  • 1 kilo "Moonblush tomaatjes" ((* zie notities))
  • 250 gram Kipfilet blokjes
  • 500 gram Spaghetti ((koelvers))
  • 90 gram Parmezaanse kaas
  • 250 ml Slagroom
  • 4-5 tenen Knoflook
  • ½ Bouillonblokje ((kippenbouillon))
  • 1 theelepel Tijm
  • 1 snufje Chilivlokken
  • 15 gram Verse basilicum
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • Zout, peper
  1. Zet de ingrediënten klaar. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Breng alvast een grote pan met water en zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Verhit twee eetlepels olie in een wokpan. Bak als de olie heet is de kipblokjes rondom bruin en gaar. Schep de kip uit de pan.

  3. Verhit een extra eetlepel olie in de wokpan en fruit daarin kort de knoflook aan. Blus af met de slagroom.

  4. Voeg de geroosterde tomaatjes toe, met de tijm en de chilivlokken.

  5. Voeg 150 ml water toe en verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan. Roer goed door.

  6. Roer de gebakken stukjes kip door de saus. Breng aan de kook en laat op een laag pitje zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en roer ongeveer de helft van de Parmezaanse kaas door de saus. Proef de saus en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

  7. Schep wat spaghetti op en schep er royaal van de romige tomatensaus over. Strooi er nog een theelepel Parmezaanse kaas en wat basilicum blaadjes over. Eet smakelijk!

Moonblush tomaatjes (ovengedroogde tomaatjes)

Ingrediënten

  • 1 kilo snoeptomaatjes
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaatjes en snij ze door midden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de zout, suiker en tijm erover en sprenkel de olijfolie erover. Schuif de bakplaat met tomaatjes in de oven en zet de oven uit. Laat de tomaatjes in de oven staan terwijl de oven afkoelt.

Hoofdgerecht
Italiaans
Lekker makkelijk recept, Marry me chicken

Misschien vind je dit ook lekker?

Éénpanspasta

Pipe Rigate met spekjes en spinazie

Farfalle met ricotta en pancetta

Macaroni met gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met brie en snoeptomaatjes

Pasta met champignonsaus met kip, kaas en courgette

Pappardelle met kip in romige tomatensaus

Éénpanspasta met roomkaas en spinazie

Pasta met rode pesto, asperges en snoeptomaatjes

Orzo uit de oven met snoeptomaatjes en basilicum

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *