Chimichanga, kennen jullie dat? Ik niet, eerlijk gezegd. Maar ik kwam dit recept tegen in het Taco’s en Tortilla’s kookboek dat ik voor mijn verjaardag kreeg. Volgens de intro is het iets uit de Texmex keuken en is het een burrito (opgevouwen tortilla met een vulling van o.a. bonen) die in zijn geheel wordt gefrituurd. Wat dat betreft voldoet deze chimichanga op een aantal punten niet aan de criteria om chimichanga genoemd te worden: geen bonen en niet gefrituurd. Maar wel als een pakketje opgevouwen en gebakken in de oven. Eigenlijk lijkt het meer op een fajita, met een vulling van kip, paprika en ui, maar deze hebben we dan weer niet aan tafel gevuld en opgerold. En het leek ook wel een beetje op een quesadilla met die cheddarkaas er in. Het is eigenlijk een beetje een net-niet van vanalles. Maar dat maakt natuurlijk helemaal niet uit: hoe je het noemt, want hij was hártstikke lekker en daar gaat het ten slotte om!

Chimichanga's met kip

Tortilla's gevuld met kip in tomatensaus, met paprika, olijven en cheddarkaas, opgevouwen tot een pakketje en gebakken in de oven. Mmmmm!
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Mexicaans, Texmex
Trefwoord: Gevulde tortilla, Opgevouwen tortilla, Tortilla met gesmolten kaas, Tortilla met kip
Porties: 3 Personen
calorieën: 883kcal

Ingrediënten
 

  • 6 Tortilla's (groot)
  • 2 Kipfilets
  • 2 Paprika's
  • 2 Roma tomaten
  • 1 Ui
  • 10 Groene olijven
  • 2 eetlepels Taco-kruidenmix
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 200 gram Cheddarkaas (geraspt)
  • 1 Ei
  • 100 gram Gemengde sla
  • Peper, zout
  • Olijfolie

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel en snipper de ui. Snij de paprika's doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokes. Snij de olijven in ringetjes. Snij één van de tomaten in blokjes. Klop het ei los met een vork.
  • Snij de kipfilets in stukjes. Verwarm een eetlepel olie en bak de stukjes kip tot ze rondom bruin zijn.
  • Voeg de ui, paprikablokjes, tomatenblokjes, olijven en tomatenpuree toe aan de kipstukjes. Voeg de tacokruidenmix toe en roer goed door.
  • Laat de kip in tomatensaus een minuut of vijf zachtjes doorsudderen.
  • Leg een tortilla op een groot bord of op het werkblad. Schep er ongeveer een zesde van het kipmengsel midden op de tortilla. Leg er een flinke had geraspte cheddarkaas op. Vouw de zijkanten over de kip-vulling en vervolgens de onder- en bovenkant, zodat een rechthoekig pakketje ontstaat. Bestrijk die laatste twee flapjes met losgeklopt ei, zodat je het pakketje als het ware dichtplakt.
  • Leg de chimichanga's met de dichtgevouwen kant naar beneden in een met bakpapier beklede ovenschaal. bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de chimichanga's met losgeklopt ei.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de chimichanga's in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin en knapperig.
  • Leg een handje sla op een bord en leg daar een chimichanga op. Garneer met wat partjes tomaat. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 1569mg | Calcium: 641mg | Vitamin C: 121mg | Vitamin A: 6572IU | Sugar: 14g | Fiber: 7g | Potassium: 1448mg | Cholesterol: 225mg | Calories: 883kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 18g | Fat: 40g | Protein: 62g | Carbohydrates: 66g | Iron: 6mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Pulled beef tortilla

Tex Mex Quiche

Tortilla met krokante kip

Zelfgemaakte maistortilla’s met kip en gegrilde paprika

Burrito met cola-kip en kool-wortel-salade

Tortillataart met pulled chicken

Mexican Streetfood Feast – Jamie Oliver Cookery School

Open quesadilla’s

Burrito’s

Tortillatulband

Wraps met gerookte kip, mango en munt-limoendressing

Tortilla met kip, groenten en mais