Curry met linzen en ovengroenten

door | 28 aug 2021 | avondeten, curry, hoofdgerecht, Indiaas, recept, rijst, vegan, vegetarisch

Dit recept komt -net als de couscous van gisteren– uit de Foodies. Of eigenlijk: het idee voor het recept. Ik heb het namelijk wel een beetje ge-tweaked. In plaats van gedroogde roze linzen heb ik een blik linzen gebruikt. Uit mijn voorraad, natuurlijk. En in plaats van zoete aardappels heb ik een zak ovengroenten met niet alleen zoete aardappel, maar ook broccoli en rode paprika gebruikt. Het was heerlijk! En ik heb weer twee blikken uit mijn voorraad opgemaakt: kokosmelk en linzen.Ik ben er nog lang niet, maar de meest voor de hand liggende ingrediénten beginnen wel zo’n beetje op te raken. 

Ingrediënten
600 gram ovengroenten (zoete aardappel, rode paprika, broccoli)
1 blik bruine linzen
1 blik kokosmelk
1 rode ui
4 tenen knoflook
1 stuk gember
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels kurkuma
1 limoen
1 bouillonblokje (groentebouillon)
een bosje verse koriander
300 gram rijst
olie, zout, peper

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snij fijn. Schil een stuk gember (ongeveer even veel als de knoflook) en snij fijn.
Verhit een paar eetlepels olie in een braadpan of wok en fruit daarin de ui met de knoflook en gember. Strooi de korianderpoeder, komijn en kurkuma over de ui en bak 1 minuutje mee. Voeg dan de ovengroenten toe en roer goed door.

Giet de kokosmelk in de pan en voeg nog een half blik (200 ml) water toe. Giet de linzen af en voeg die ook aan de pan toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer goed door.

Breng aan de kook en laat op een laag pitje zachtjes koken en indikken. Als de groenten gaar zijn, dan is de curry klaar. Maar langer laten pruttelen mag ook. Voeg indien nodig nog wat extra water toe.

Schep wat rijst op en schep er wat van de curry over. Snij de limoen in plakjes en leg er een paar van op de curry. Strooi er wat korianderblaadjes over.
Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Linzencurry

Tarkari – Auberginecurry met linzen en cherrytomaatjes

Linzen-aubergineschotel met abrikoos en kaneel

Rode linzensoep

Chimichanga’s met linzen en mais

Pizza met linzen en courgette

Linzensoep

Indiase samosa’s met linzenvulling

Traybake met hummus

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *