Röstitaart met sperziebonen en chipolataworstjes

door | 24 sep 2021 | aardappel, avondeten, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, oven, ovenschotel, recept, rund, varken, vlees

“I love it when a plan comes together!” Dat zei Hannibal van the A-team altijd. Datzelfde heb ik met recepten: I love it when a recipe comes together!. Dit recept is eigenlijk een samenraapsel van twee recepten. Of misschien zelfs drie. Op de Allerhande-site zag ik een recept van een rösti-plaattaart. Dat leek me wel wat. Gewéldig idee om een plaattaart van rösti te maken. Maar verder was het recept met courgette en daar doe ik manlief echt geen plezier mee. Toen heb ik een combi bedacht met de rösti-ovenschotel met kipshoarma die ik al vaker heb gemaakt en de sperziebonen-taart. In plaats van kipshoarma uit de ovenschotel heb ik chipolata-worstjes gebruikt. Had ik meer trek in. De taart kwam goed uit de taartvorm en was stevig genoeg en goed aan te snijden. En hij was gewoon súper lekker! Experiment geslaagd, al zeg ik het zelf. 
De taart was wel echt véél te veel voor ons drieën, dus vanavond eten we het weer.

Ingrediënten (6 personen)
1 zak rosti (diepvries, 750 gram)
500 gram sperziebonen
5 chipolataworstjes (250 gram)
2 uien
100 gram spekreepjes
8 eieren
100 gram geraspte kaas
50 gram bloem
1/2 kuipje Boursin cuisine
olie, zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en snipper de ui. Doe de rosti in een mengkom en roer daar de gesnipperde ui, de spekreepjes, de bloem en 4 eieren en wat zout en peper door.

Bekleed een taartvorm (zowel de bodem als de wanden) met bakpapier. Doe het rösti-mengsel in de taartvorm en maak een opstaand randje. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de rösti-bodem ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak de sperziebonen schoon: snij de topjes er van af en knak de boon een keer door. Verwijder eventueel draden uit de naad. Kook de sperziebonen gaar in ruim kokend water. Giet af als de bonen gaar zijn. Snij de chipolataworstjes in stukjes en bak die in een klein scheutje olie rondom bruin en gaar.

Neem de voorgebakken röstibodem uit de oven en zet dan de oven wat minder heet op 175 graden. Schep de chipolataworstjes uit de pan in de bodem.

Verdeel de gekookte sperziebonen erover. Klop de overige 4 eieren en de Boursin cuisine tot een glad mengsel. Giet dat mengsel over de sperziebonen.

Verdeel de geraspte kaas over de taart en bak de taart nog eens 20-25 minuten tot de röstirand lichtbruin wordt aan de buitenkant, het ei-Boursin-mengsel gestold en de kaas gesmolten.

Laat een minuut of vijf afkoelen voor je de springvorm verwijderd. Snij de taart in stukken.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Sperziebonentaart

Ovenschotel met rösti, sperziebonen, kipshoarma en kaas

Rösti met umaburger en sla

Stamppot met veldsla en erwtjes

Couscous met courgette en worstjes

Carrero ovenschotel

Súper makkelijke ovenschotel met diepvriesgroenten en kipshoarma

Cobbler met spitskool en sperziebonen

Tomaten-orzo met roerbakgroenten en chipolataworstjes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *