We waren het er weer niet over eens, of dit nou een AVG’tje was, of niet. Ik vond van wel: aardappels, vlees en groenten los van elkaar, in drie verschillende pannen. Manlief vond van niet, want het gehakt was rul gebakken, en dus telde het niet als los vleesje. Ja, zo ken ik er nog een paar…. Geen klassieke AVG, dus, maar wél erg lekker! Door het langzaam aanbakken gaan de ui en wortel karameliseren, wat het extra lekker maakt.

Ingrediënten
1,5 kilo aardappelen
750 gram winterpeen
750 gram uien
500 gram rundergehakt
50 ml ketjap manis
1 theelepel karwijzaad
zout, peper, olie

Bereiding
Pel de uien en snij ze in ringen. Schil de winterwortels met een dunschiller en snij in plakjes. Schil de aardappelen en snij in stukken.
Verhit een paar eetlepels olie in een braadpan en bak bak daarin op een laag pitje de ui en wortel aan.

Laat de ui en karamel minstens een kwartier op staan, tot de ui lichtbruin begint te worden (begint te karameliseren). Kook de aardappelen in gezouten water gaar.

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak daarin het gehakt rul. Giet als het gehakt gaar is de ketjap erbij en 100 ml water en roer goed door. Laat op een zacht pitje pruttelen en indikken.

Schep wat aardappelen op en schep er wat van het ui-wortel mengsel bij. Schep wat van het ketjap-gehakt over de aardappelen.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Hutspot met kokosmelk, kurkuma en ketjap-balletjes

Hutspot met bietjes en balletjes

Pastinaak-hutspot met vegetarische shoarmareepjes

Hutspot met een al-dan-niet-vegetarische gehaktbal

Hutspot met feta en pecannoten

Hutspot met witte bonen en spekjes

Hutspot met klapstuk uit de slowcooker

Deconstructed nasi met ketjap kip en gebakken banaan

Gehakt hachee

Gehakt met tofu in zwartebonensaus