Macaroni met jachtsaus

door | 14 feb 2022 | avondeten, hoofdgerecht, pasta, recept, rund, saus, snel, varken, vlees

Een productief maar druk weekend gehad, afgelopen weekend. Op zaterdag hebben we onze tv uit de berging gehaald. Dat klinkt misschien heel simpel, in één klein zinnetje, maar dat was een hele operatie waar we echt even moed voor moesten verzamelen. Die tv heeft sinds onze eerste verhuizing in augustus in de berging gestaan en die was tijdens die eerste verhuizing ergens helemaal achterin terecht gekomen. Met een kastje en een flinke stapel dozen ervoor. Na flink wat schuiven hadden we de tv vrij en konden daarna het kastje tegen de muur zetten en de dozen wat efficiënter opstapelen. Daardoor kwam er weer genoeg plek vrij zodat we een wasmachine en droger kwijt konden, dus die hebben we meteen besteld en die zijn vandaag bezorgd. Mijn moeder heeft de afgelopen weken onze was gedaan, dus ik heb gelukkig niet tig wasmanden vol aan vies wasgoed, nu. Maar van de afgelopen week toch wel een flinke wasmand vol, dus ik kon ‘m al meteen uitproberen.
Op zondag heb ik Lone naar Gronau gebracht en haar “nieuwe” bed (nou ja, het oude kajuitbed van haar broer) in elkaar geschroefd. Op woensdag had ik al het bed naar Gronau gebracht, met een busje, maar toen was ik helaas de latjes van de lattenbodem en het zakje met schroeven vergeten, dus toen kon ik ‘m niet in elkaar zetten. Oh en ik heb ook nog mijn mijn houten aanrechtblad behandeld. Voor de verhuizing was ik daar niet aan toegekomen, ivm inpakken, stuccen, schilderen en vloer. En na de verhuizing was het een beetje lastig omdat het aanracht na het behandelen 24 uur uit moet harden. Maar omdat ik gisteren toch weg zou zijn, met ’t eten, heb ik ’t gisteren gedaan. Dus nu kan mijn aanrecht er weer even tegen. Én het is er supermooi van geworden!
Qua koken begint mijn nieuwe keuken ook aardig te wennen. Ik durf nog geen afscheid te nemen van mijn combi-oven-magnetron, maar ik heb wel de oven al een aantal keer gebruikt. Ik moet me nog wagen aan het hele stoom-gebeuren, maar de gewone huis-tuin-en-keuken-oven-functies, daar kan ik inmiddels wel een beetje mee uit de voeten.
Vanavond aten we deze macaroni met jachtsaus. Dat maakte mijn moeder vroeger vaak en dat vond ik heerlijk. Met extra ketjap erdoor. Ik kan me alleen niet herinneren of er vroeger ook groenten door zaten of dat het alleen macaroni en gehakt en jachtsaus was. Maar ik vond dat ik er wel wat groenten door moest doen. Het was heerlijk! Als vanouds!

Ingrediënten
400 gram macaroni
500 gram gemengd gehakt (half-om-half)
500 gram macaroni-groenten
1 zakje poeder voor jachtsaus
3 eetlepels ketjap manis
olie
zout

Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg een paar theelepels zout toe en kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit een paar eetlepels olie in een wokpan en bak daarin het gehakt rul. Strooi wat zout over het gehakt.

Roerbak, als het gehakt gaar is, de macaronigroenten met het gehakt mee. Roer met een garde de jachtsausmix door 250 ml koud water en giet het dan met de ketjap bij het gehakt-groentemengsel. Roer goed door.

Giet de macaroni af als deze gaar is.

Roer het gehakt-groentemengsel goed door de macaroni.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Makkelijke macaronischotel na een vermoeiende dag

Gratin van macaroni en bloemkool met drie kazen

Macaronischotel met bloemkool en kaasfondue

Witlof en macaroni ovenschotel met ham, kaas en ei

Macaroni di pappa

Mac ‘n Cheese met pastinaak en prei

Gehaktballetjes in sticky ketjapsaus

Hamburger ovenschotel

Rodekoolschotel van Loes

2 Reacties

  1. Mevrouw Niekje

    Hoi Elleny, het klinkt goed allemaal, wel wennen natuurlijk. Ik herinner me de macaroni van thuis ook nog wel, geen ketjap, wel met prei, gehakt en ui. Waarschijnlijk ook een kruidenzakje. Smullen was dat. Nu eet ik het nooit meer, we eten wel pasta maar altijd met een aparte saus, zonder zakjes en met groente. Of lekkere lasagne met een laagje bechamelsaus.

    Antwoord
    • Elleny

      Hai! Het is inderdaad wel nog even wennen en in een nieuw ritme komen. Ik vind koken met losse kruiden vaak leuker, omdat het meer als kokkerellen voelt, maar ik ben absoluut niet tegen pakjes en zakjes. Soms (zoals nu) vind ik het wel lekker makkelijk. Bechamelsaus is hier ook altijd een grote favoriet!

      Antwoord

Laat een reactie achter voor Mevrouw Niekje Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *