Vega BBQ Chicken pizza

door | 24 aug 2022 | avondeten, eenpansgerecht, hartige taart, hoofdgerecht, kaas, lunch, oven, recept, traybake, vegetarisch

Nou, nu is de vakantie écht weer afgelopen. Ik ben al een paar weken aan het werk en Edwin is vorige week weer begonnen. Free is vandaag weer naar school geweest. Ja, gisteren ook al voor een introductie-activiteit, maar vandaag had hij weer echt les. Best wel spannend, want hij is overgestapt van havo naar mavo en hij kent dus vrijwel niemand in zijn nieuwe klas. Lone heeft nog anderhalve week vakantie. Zij begint 5 september met een minor op de Haagsche Hogeschool. Ook spannend. Ze is al in Den Haag geweest, even kijken waar het is, en toen waren er allerlei introductie-activiteiten. Maar nu we weer terug in ’t ritme moeten, plan ik even een beetje makkelijk eten, hoor. Zoals deze BBQ chicken pizza, met vegetarische kipstukjes in plaats van gewone kip.
Nu Lone nog thuis is, eten we grotendeels vegetarisch. Maar met de huidige gestegen prijzen is het ook wel zo voordelig om wat vaker vegetarisch te eten. Want het was laatst in het nieuws, he, dat vegetarische producten voor het eerst goedkoper zijn dan het vlees dat ze vervangen. Maar het kan dan wel goedkoper zijn, ik moet het dan wel zo klaarmaken dat mijn verstokte vleesch-eters het ook lusten. Met deze plaatpizza is dat zeker weten gelukt!!!

Ingrediënten
1 rol pizzadeeg
1 bakje vegetarische kipstukjes
1 blikje mais
1 rode + 1 groene paprika
1 rode ui
6-8 volle eetlepels BBQ saus
100 gram jong belegen kaas
olie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de paprika’s in stkjes. Snij de vegetarische kipstukjes kleiner.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak daarin de vega kipstukjes aan. Voeg de paprikablokjes toe en bak even mee. Voeg de barbecue-saus toe en breng aan de kook.
Giet de mais af, voeg toe aan pan en warm even door.

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het vega-BBQ-kip-mengsel erover. Rasp de kaas erover
Snij rode ui in ringen en verdeel de ui over de pizza
Bak in 15-20 minuten in het midden van de oven tot het deeg gaar is en de kaas gesmolten.

Snij de pizza in niet te groten stukken.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Plaatpizza met creme fraiche, courgette en spek

Mexicaanse upside-down panpizza

Pizza met linzen en courgette

Plaatpizza met balletjes en broccoli

Pizza met vijgen, prosciutto en mozzarella

Zelfgemaakte pizza’s

Traybake-pizza

Omgekeerde bladerdeeg pizza van Jamie

 

 

1 Reactie

  1. Nellie

    Ziet er erg lekker uit top

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *