Ga terug Email Link
+ servings

Gehakt hachee

Heerlijke "snelle" hachee, met gehakt in plaats van stoofvlees.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gehakt, Hachee, Kruidnagel, Laurier, Uien
Porties: 4
calorieën: 667kcal

Ingrediënten
 

  • 500 gram Gehakt (half om half)
  • kg Uien
  • 1 kg Aardappelen
  • 2 eetlepels Boter
  • 1 eetlepel Bruine basterd suiker
  • 1 eetlepel Bloem
  • 2 eetlepels Balsamico azijn
  • 1 Bouillonblokje (rund)
  • 4 Kruidnagels
  • 2 Laurierblaadjes
  • Zout, peper

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel de uien en snij ze in (halve) ringen.
  • Smelt de boter in een braadpan en bak daarin het gehakt rul. Voeg, als het gehakt rul en gaar is, de uienringen toe en bak die mee tot ze glazig zijn.
  • Strooi de bloem erover en roer goed door. Los de bouillontablet op in 400 ml water en giet de bouillon bij het gehakt en de uienringen. Roer de bruine basterdsuiker, de balscamico azijn, de laurierblaadjes en de kruidnagel erdoor. Breng aan de kook en laat daarna op een laag pitje ongeveer een uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Roer af en toe even door. Proef even en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Haal de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de hachee.
  • Schil de aardappelen en snij ze in stukken van vergelijkbare grootte. Breng aan de kook in een pan met ruim water met wat zout. Giet af als ze gaar zijn.
  • Schep wat gekookte aardappelen op een bord en schep er wat van de gehakt-hachee over.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 119mg | Calcium: 141mg | Vitamin C: 77mg | Vitamin A: 28IU | Sugar: 18g | Fiber: 12g | Potassium: 1941mg | Cholesterol: 90mg | Calories: 667kcal | Trans Fat: 2g | Saturated Fat: 10g | Fat: 26g | Protein: 31g | Carbohydrates: 79g | Iron: 5mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!