Ga terug Email Link
+ servings

Sweet Chilli Champignons

Gebakken champignons met een uitje in zoete chilisaus. Lekkere combi!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Brunch, Ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: Broodje, Champignons, Chilisaus, Eitje, Gekooktei, SweetChilli
Porties: 1
calorieën: 587kcal

Ingrediënten
 

  • 125 gram Kastanje champignons
  • ½ Ui
  • 4 eetlepels Sweet Chilli saus
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 Ei
  • 2 Afbak Kaiserbroodjes
  • zout, peper

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor. Bak de afbakbroodjes af.
  • Kook het ei tot het hard is. Laat het ei schrikken onder de koude kraan. Pel het ei (dat gaat het beste als het ei niet te vers is, en je steeds je "pel-duim" even in het kookwater doopt). Snij het ei in plakjes met een eisnijder.
  • Pel en snipper de (halve) ui. Verhit een eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en fruit daarin de ui aan. Veeg de kastanjechampignons schoon en snij ze in plakjes. Bak de plakjes champignon mee met de ui. Strooi er wat zout en peper over. Als de champignons mooi bruin zijn, giet dan de zoete chillisaus erover. Roer goed door en laat op een laag pitje staan.
  • Snij de broodjes door en verdeel het chili-champignon-mengsel erover. Leg daar een paar plakjes gekookt ei op.
  • Eet smakelijk

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 733mg | Calcium: 168mg | Vitamin C: 4mg | Vitamin A: 239IU | Sugar: 9g | Fiber: 4g | Potassium: 824mg | Cholesterol: 164mg | Calories: 587kcal | Trans Fat: 1g | Saturated Fat: 4g | Fat: 24g | Protein: 21g | Carbohydrates: 73g | Iron: 5mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!