Boeuf Bourguignon uit de slowcooker

door | 8 nov 2018 | avondeten, Frans, hoofdgerecht, recept, rund, slowcooker, stoofschotel, vlees

Ken je dat? Dat je in de supermarkt loopt, en dan een ingrediënt ziet, en dat je dan denkt: “Oooh, jaaaaa, we gaan lekker [vul-hier-maar-wat-lekkers-in] eten”?  Dat had ik toen ik de riblappen zag. Ik kreeg toch zo’n trek in Boeuf Bourguignon! Ik maak ’t in de slowcooker, maar je kunt ’t natuurlijk ook gewoon lekker lang op een laag pitje laten sudderen. Als je niet zoveel tijd hebt, dan kun je het vlees ook gewoon rauw in de slowcooker doen, maar ik vind ’t net wat lekkerder als je ’t vlees even aanbraadt.  

Ingrediënten
750 gram riblappen
2 teentjes knoflook
3 eetlepels bloem
50 gram boter
70 gr spekblokjes
1 winterpeen
1 eetlepel Provencaalse kruiden
1/2 liter rode wijn
1 runderbouillon blokje
1/2 potje zilveruitjes
1 blikje tomatenpuree
2 takjes verse tijm
3 laurierblaadjes
1 bakje champignons (125 gram)
zout
peper

Bereiding
Knip (of snij) het rundvlees in blokjes van ongeveer 4 x 4 cm. Bestrooi het rundvlees met bloem en hussel even goed door, zodat het vlees aan alle kanten onder de bloem zit.
Snij de champignons in vieren. Snijd de winterpeen in plakjes die je vervolgens weer halveert.

Verhit in een wok de boter en bak daarin het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.

Bak in hetzelfde vet de spekblokjes en de champignons met de knoflook en voeg daarna de uitjes toe.

Doe het vlees, als het een beetje is afgekoeld, in de slowcooker, en doe daar het champignon-mengsel over. Doe er de winterpeen, tomatenpuree, Provencaalse kruiden, tijm, laurierblaadjes en het bouillonblokje bij. Giet de rode wijn erover en doe de deksel op de schaal.

Zet de slowcooker aan en laat minstens vijf uur sudderen. Vis de takjes tijm en laurierblaadjes er uit.


Wij hebben het gegeten met gekookte aardappels en rode kool.

Eet smakelijk!

Uiteraard hadden we, met deze hoeveelheid vlees, nog wel wat over. Dat heb ik in porties in de vriezer gedaan.

 

Misschien vind je dit ook wel lekker?

Marokkaanse runderstoof met pruimen uit de slowcooker

Stifado – of klapstuk op z’n Grieks uit de slowcooker

Sukadelappen in port-kaneelsaus uit de slowcooker

Hachee uit de slowcooker

Bigos – Poolse stoofschotel met zuurkool uit de slowcooker

Uiensoep

Oma’s heerlijke tomatensoep

 

7 Reacties

  1. Ad van Zutphen

    Elleny je maakt heerlijk recepten. Ik ga morgen de Boeuf Bourguignon van jou recept maken.

    Antwoord
  2. Elleny

    Hai! Wat leuk dat je dat laat weten! Alvast eet smakelijk!
    Enne… ik kan de sukadelappen in port-kaneelsaus (ook uit de slow-cooker) ook van harte aanbevelen…

    Antwoord
    • Miranda

      Oke morgen boeuf en komend weekend die met port-kaneelsaus. Klinkt ook heel lekker en apart.

      Antwoord
      • Elleny

        Wat leuk dat je lekker met deze recepten aan de slag gaat. Ik hoop dat ze jou net zo lekker smaken (of hebben gesmaakt) als mij/ons. Die stoofpot met port en kaneel is inderdaad ook súper lekker. Echt een lekker herfst-gerecht, vind ik. Groetjes, Elleny

        Antwoord
        • Hendrina

          Ik heb het al heel veel gemaakt,maar nu die van jou nog.Heerlijk!

          Antwoord
  3. Christo

    Hallo Elleny, ik zag je Boeuf Bourguignon recept en wilde dat al langer maken, maar dacht altijd dat dat gerecht heel moeilijk was. Dit recept is simpel en ik heb het zelfs 6 uur op low in mijn instantpot met z’n slowcooker functie gemaakt.

    De smaak was werkelijk verrukkelijk en voor herhaling vatbaar. Bedankt voor jouw heerlijke recept Elleny.

    Antwoord
    • Elleny

      Hai Christo, wat leuk om te horen! Valt best mee hoe moeilijk het is, he? En met een slowcooker is het helemaal lekker makkelijk. Fijn dat je ‘m lekker vond! Heel veel kookplezier gewenst! 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *