Zalm met kruidenroomkaas in bladerdeeg

door | 22 okt 2019 | aardappel, avondeten, hoofdgerecht, kaas, oven, recept, salade, snel, vis

Vandaag nog één dagje vis, voordat dochterlief weer thuiskomt. Komt dat even goed uit dat op dinsdag altijd de visboer met de kar in de wijk staat?! Ik heb een héérlijk vers stukje zalm-filet gehaald en er een gouwe ouwe mee gemaakt: zalm met kruidenroomkaas in bladerdeeg… 
Qua bijgerechten had ik niet zo heel veel inspiratie, maar krieltjes en salade kunnen natuurlijk altijd!
Wij aten dit met z’n drieën. Als je met zijn vieren bent, neem dan iets meer zalm (75-100 gram per persoon), en gebruik twee extra plakken bladerdeeg. En neem eventueel een extra zakje krieltjes.

Ingrediënten
een stuk zalm-filet  van ongeveer 250 gram
6 plakken bladerdeeg (diepvries; 2 per persoon)
1 kuipje kruidenroomkaas
1 zak krieltjes (voorgegaard, 450 gram)
200 gram ijsbergsla
1 doosje cherrytomaatjes (250 gram)
1 komkommer
1 zakje salademix
olijfolie
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 ei (oeps, vergeten op de foto te zetten)
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontdooi de plakken bladerdeeg.

Haal het plastic velletje van het bladerdeeg af en leg drie plakken bladerdeeg op het bakpapier (met de plakkerige kant naar boven). Snij de zalm in drie gelijke stukken en leg op elke plak bladerdeeg een stuk zalm. Leg op elk stuk zalm een flinke lepel kruidenroomkaas.

Haal het plastic velletje van de andere plakken bladerdeeg, rek de plakken iets uit en leg die óver het stuk zalm heen. Druk met een vork de randjes aan, zodat de bovenste plak goed vast zit aan de onderste. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeegpakketjes met het geklopte ei.

Zet bakplaat met de zalm-in-bladerdeeg ongeveer 30-40 minuten in de oven, tot de bladerdeeg mooi bruin begint te worden.
Verhit een scheut olie in een wokpan en bak daarin de krieltjes. Strooi er wat zout, peper en knoflookpoeder over en bak al roerend rondom bruin.

Meng de salademix (volgens de aanwijzing op de verpakking) met 3 eetlepels water en 3 eetlepels olie en klop goed met een vork. Schil de komkommer met een dunschiller en snij in stukjes. Was de cherrytomaatjes en snij ze doormidden. Doe de sla samen met de komkommer en de cherrytomaatjes in een slakom en meng met de aangemaakte dressing.

Schep wat gebakken krieltjes, wat salade en een bladerdeegpakketje op.
Eet smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *