Nasi met lekker veel groenten

door | 5 jan 2020 | avondeten, hoofdgerecht, Oosters, recept, rijst, vegetarisch

Hèh, jammer… de vakantie zit er weer op. Ik moet zeggen dat ik nog niet echt sta te springen om morgen weer aan ’t werk te gaan. Het is natuurljik wél weer leuk om mijn collega’s te zien, maar dit ritme van uitslapen, een beetje rustig aan doen en lekker koken, daar kan ik best aan wennen.
Gisteren hadden we een feestje van vrienden die 20 jaar getrouwd waren. We deden een Escape Room. Voor ons was dat onze eerste Escape Room. Hartstikke leuk! Wel enigszins chaotisch, omdat iedereen (we zaten er met zijn tienen in) door elkaar verschillende puzzels aan het oplossen was. Maar we zijn ontsnapt en we hadden zelfs nog ruim 13 minuten over!
Omdat we gisteren weg waren, heb ik vandaag boodschappen gedaan. Ik had niet zoveel inspiratie met het bedenken van de gerechten, maar één gerecht was meteen duidelijk: ik had trek in nasi. Pas na het eten zag ik dat ik al eerder vegetarische nasi op mijn blog heb gezet. Ook met tempeh. Maar toen had ik  de tempeh zelf gemarineerd en in de oven gebakken. En vandaag deed ik lekker makkelijk: met gekruide tempeh blokjes, voorgesneden groenten en een zakje nasi-kruiden.

Ingrediënten
2 nasi groente-pakketten (2 x 450 gram)
1 pakje tempeh blokjes (ketjap)
2 kopjes rijst
2 tenen knoflook
1 zakje nasi-kruiden
1 bouillontablet (groentebouillon)
4 eieren
olijfolie

Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking, maar verbrokkel de bouillontablet in het kookwater.
Wel de nasi-kruidenmix in 100 ml kokend water.
Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak daarin de tempeh blokjes tot ze knapperig zijn. Schep de tempeh blokjes uit de pan en hou ze even apart op een bord.

Bak vervolgens de nasi-groenten in de wokpan, tot ze zacht zijn. Pers de tenen knoflook erboven uit.

Doe de gewelde nasi-kruiden bij bij de groenten en roer goed door.

Als de rijst gaar is, roer die dan door het groentenmengsel.

Roer tot slot de gebakken tempehblokjes door de nasi.
Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan en bak daarin de eieren.

Serveer de nasi met een gebakken ei, en eventueel met een handje (vegetarische) kroepoek.
Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Nasi (met vlees)

Spruiten met vegareepjes in ketjapsaus

Thaise curry met chinese kool, jackfruit, rode paprika en cashewnoten

Groenten in zoetzure saus met tofoe

Foe Yong Hai

Andijvie met Quorn

Komkommer-roerbak met sesam en omelet

Spaghetti Bolognese met tempeh

Lasagne met lekker veel groenten

Vegetarische Chinese tomatensoep

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *