Morgenmiddag is de online bakactiviteit van mijn werk: the Data Science Sinterklaas Bake Off. Ik vind het toch zo’n leuk idee!!! Ik doe een laat-je-kind(eren)-gerust-meehelpen-sessie: we gaan onder andere deze Sint Rocky Road (het recept vond ik op: KersOpTaart) maken. Ik heb ‘m vorige week al proef-“gebakken”. En die eerste portie is eigenlijk nog niet op. Het is echt hártstikke lekker, hoor, maar ook héél erg zoet. Nu hou ik wel van een beetje zoet, maar dit is echt niveau “glazuur-van-je-tanden” zoet. Dus één stukje is lekker. Na twee ben je misselijk.
Het recept is súper makkelijk. Het enige waar je even op moet letten is dat je alléén de zachte snoepjes moet gebruiken. Als je de harde snoepjes gebruikt (die balletjes en die letter-blokjes), dan is het heel moeilijk om je Rocky Road te snijden. Én je moet er niet aan denken dat je je tanden erop breekt, op die harde snoepjes, natuurlijk. 

Ingrediënten
500 gram witte chocolade
50 gram boter
100 gram kruidnoten
200-300 gram zacht strooisnoep (Sinterklaas schuimpjes, tumtummetjes)

Bereiding
Breek de witte chocolade in stukken en smelt die met de boter au bain marie (in een pannetje, boven een andere pan met kokend water).

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Bewaar ongeveer 1/4 van de snoepjes en kruidnoten om de bovenkant van de Rocky Road mee te versieren. Knip de grote Sint-schuimpjes in wat kleinere stukken.

Meng de rest van de snoepjes en de kruidnoten door de gesmolten witte chocolade.

Giet het mengsel in de cakevorm.

Versier de bovenkant van de Rocky Road met de resterende kruidnootjes en snoepjes.

Zet de Rocky Road (minstens) een paar uur in de koelkast om op te stijven.

Snij in niet te grote stukken.
Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Speculaasmuffins met spijs en amandelschaafsel

Banketstaaf met amandelspijs

Taaitaai

Pepernoten

Kruidnootjes

Gevulde speculaas

Borstplaat

Sinterklaasfudge

Fudge van witte chocolade met pistachenoten en cranberries

Bastogne bonbons