Spruitencurry met pulled oats en feta

door | 8 jan 2021 | avondeten, curry, hoofdgerecht, Indiaas, kaas, recept, saus, vegetarisch

Gisteren heb ik niet geblogd, want ik had niet zo mijn dag. En dan moet blauwe maandag nog komen… Vandaag ging gelukkig een stuk beter! Ik was lekker een beetje aan het huishouden, vandaag: afwasje, stofzuigen, was, etc. Lekker een beetje gerommeld in huis. En online mijn boodschappen gedaan; die worden morgen weer bezorgd. Vanavond aten we deze curry met spruitjes. Het is eigenlijk een beetje een gekke combi, met die feta erdoor, maar het was erg lekker. Er zat ook pulled oats door. Kennen jullie dat, pulled oats? Het is een vleesvervanger op basis van haver. Dit was voor het eerst dat ik het gebruikte. Ik geloof dat het wel voor herhaling vatbaar is. Het was vrij neutraal qua smaak, dus het kan overal door of bij en heeft wel een hele goede structuur! De structuur bleef ook goed, in de saus. Al moet ik zeggen dat ik de pulled oats pas op het laatst heb toegevoegd, omdat ik bang was dat de pulled oats anders sompig zouden worden.
Zien jullie trouwens iets aan mijn foto’s? Edwin heeft gisteren de tl-balkjes onder mijn keukenkastjes vervangen door led-balkjes. Ik heb ’t idee dat die de boel beter belichten, vooral achteraan. Jullie ook?

Ingrediënten
1 pond spruiten
1 pond tomaten
1 ui
3 tenen knoflook
3 bolletjes stemgember
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel geel mosterdzaad
1 bakje pulled oats (175 gram)
150 gram feta
200 gram parel gerst
50 gram blanke amandelen (ongezouten)
olie, zout, peper

Bereiding
Pel de ui en snij in ringen. Verhit een scheutje olie in een wokpan op halfhoog vuur en fruit daarin de ui. Laat de ui langzaam, zeker een kwartier zacht worden. Roer af en toe. Snij intussen de knoflook en de gember fijn en maak de spruiten schoon (snij het stronkje af en verwijder eventueel lelijke, buitenste bladeren.

Bak de knoflook, gember en het mosterdzaad een paar minuten met de uien mee. Voeg dan de spruiten toe en bak die even mee.

Breng een grote pan water aan de kook. Was de tomaten en kruis ze in. Leg de tomaten een minuutje in het kokende water, zodat het vel los komt te zitten. Neem de tomaten uit het kokende water en laat iets afkoelen. Doe de parelgerst in het kokende water en kook in ongeveer 25 minuten gaar. Ontvel, als ze afgekoeld zijn, de tomaten en snij in stukken.

Voeg de tomatenstukjes toe en roer goed door. Roer dan de kerriepoeder erdoor.
Zet laag en laat met de deksel op de pan zachtjes sudderen, tot de spruiten gaar zijn (even in prikken om te zien of ze al gaar zijn).

Verkruimel de feta en roer daarvan drie-kwart door de curry.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Hussel regelmatig om. Als de amandelen beginnen te kleuren, schep ze dan uit de pan in een schaaltje.

Voeg de pulled oats toe en warm die een paar minuten mee met de curry. Proef even en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Giet de parelgerst af door een vergiet. Schep wat parelgerst op een bord en schep er een flinke schep spruitencurry naast. Garneer met wat geroosterde amandelen en wat verkruimelde feta.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook lekker?

Spruiten in kokosmelk

Spruitentaart met sinaasappel, geitenkaas en macadamianoten

Spruitjes en broccoli met harissa en kaasburgers van de bakplaat

“The Stew”

Spruitjestaart

Regenboog traybake

Kipcurry met rode grapefruit

Curry met noten en gedroogd fruit

Tikka Masala met bloemkool en paneer

Kikkererwtencurry

Groentecurry

Tarkari – Auberginecurry met linzen en cherrytomaatjes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *