Dit súper snelle recept heb ik ook uit het kookboekje van kinderfonds MAMAS. Het is een recept van één van de Bekende Nederlanders: Nance. “Mijn zoon is een moeilijke eter, maar hier schept hij wel twee keer van op” schrijft ze. Nou, bij ons schepte zoonlief -geen moeilijke, maar ook geen grote eter- ook twee keer op. En manlief -wél een moeilijke eter- schepte weliswaar niet nog een keer op, maar vond het wel erg lekker.
Kooktechnisch gezien is er niet echt veel eer aan te behalen, aan dit recept: het is súper makkelijk en súper snel. Maar ach: het was ook súper lekker en daar gaat het om!
Eigenlijk was het recept met verse spinazie en een los pakje kruiden-roomkaas, maar er was door een storing even geen verpakte kaas leverbaar, dus die kruidenroomkaas kon ik niet bestellen. Vandaag hoorde ik op het nieuws dat het logistieke systeem van de leverancier gehackt was, maar dat het inmiddels weer is opgelost. Gelukkig kon ik wel diepvries spinazie bestellen waar de kruidenkaas al door zat. En daarmee wordt het gerecht nog veel makkelijker dan het eigenlijk al was. Wat mij betreft een aanrader!

Pipe Rigate met spekjes en spinazie

Pasta, spinazie, kruidenroomkaas, spekjes: súper makkelijk, súper snel, súper lekker!
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Gebakken spekjes, Lekker makkelijk, Pasta met spinazie, Pipe Rigate, Snel en makkelijk, Spekjes en spinazie, Spinazie en spekjes, Spinazie kruidenkaas, Spinazie roomsaus, Super snel
Porties: 3 personen
calorieën: 888kcal

Ingrediënten
 

  • 350 gram Pipe Rigate (of een andere "holle" pasta)
  • 200 gram Spekreepjes
  • 450 gram Spinazie met kruidenroomkaas (diepvries)
  • (of: 1 pak gehakte spinazie + 1 kuipje kruidenroomkaas)
  • Zout, peper

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Bak de spekjes uit in eigen vet, in een koekenpan of wok. Voeg de spinazie met kruidenroomkaas toe. Verwarm tot het mengsel kookt.
  • Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af.
  • Roer het spinazie-mengsel door de gekookte pasta. Strooi er peper naar smaak over.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 2390mg | Calcium: 218mg | Vitamin C: 8mg | Vitamin A: 17589IU | Sugar: 4g | Fiber: 8g | Potassium: 779mg | Cholesterol: 150mg | Calories: 888kcal | Saturated Fat: 20g | Fat: 34g | Protein: 51g | Carbohydrates: 98g | Iron: 4mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Pasta-ovenschotel met spinazie en béchamelsaus

Éénpanspasta met roomkaas en spinazie

Penne met spinazie en Gorgonzola

Tortellini-spinazie ovenschotel

Pasta met spinazie en pesto

Éénpanspasta

Freddie’s zalmroomsaus