Hebben jullie ook zo’n lekker Pinksterweekend gehad? Ik heb zelf een lekker lui, lang weekend gehad. Ik heb bijna niks nuttigs gedaan. Ik heb uitgeslapen. Beetje gekookt. Beetje gegeten. Op de bank gehangen. Songfestival gekeken. En een beetje recepten uitgewerkt. En that’s it. Héérlijk relaxed! En ik heb ook niet echt uitgebreid gekookt, ofzo. Gisteren aten we deze traybake. Eten van de bakplaat is echt minimale inspanning… Paste goed bij dit weekend. Het recept-idee komt uit De Snelle Bakplaat van Rukmini Iyer. Hártstikke lekker. Ik had zowel de zalm als de sugar snaps en de erwtjes uit de vriezer. Het oorspronkelijke recept is met verse zalm en verse groene groenten. Dan kun je een kortere oventijd aanhouden. Maar je kunt het dus ook gewoon met bevroren vis en groenten maken. Hoef je niet eens te ontdooien, vantevoren. Wij aten alleen deze groenten en vis. Een lekker lichte maaltijd, maar je kunt er natuurlijk iets van noodles of rijst bij maken.

Zalm met groene asperges en sugar snaps van de bakplaat

Heerlijk, gezond en lekker makkelijk, deze traybake van groene groenten met limoen-gember dressing en zalm met honing-soja-sesam-saus.
Bereidingstijd: 15 minuten
In de oven: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: Lekker makkelijk recept, Traybake, Van de bakplaat
Porties: 3 personen
calorieën: 423kcal

Ingrediënten
 

 • 3 stukken Zalm (diepvries)
 • 200 gram Erwten (diepvries)
 • 350 gram Sugar snaps (diepvries)
 • 1 bosje Groene asperges
 • 3 Bosuitjes
 • 4 cm Gember
 • 1 Limoen
 • 1 Rode peper
 • 3 eetlepels Sesam olie
 • 1 eetlepel Sojasaus
 • 1 eetlepel Honing
 • Peper en zout

Bereiding
 

 • Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Maak de groene asperges schoon: snij de onderste paar cm van de stengels af en snij de asperges in drie stukken. Hussel de stukken asperges, erwten en sugar snaps in een mengkom door elkaar met een eetlepel van de sesamolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het groentemengsel over de bakplaat.
 • Leg de stukken zalm op de groenten en strooi wat zout en peper over de groenten en de vis. Roer een eetlepel sesam olie, sojasaus en honing door elkaar en sprenkel dat over de zalm. Zet de bakplaat 45 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Pers het sap uit de limoen in een kommetje. Schil de gember en rasp de gember. Doe de rasp bij het limoensap. Snij het witte deel van de bosuitjes fijn. Klop limoensap, gember-rasp en fijngesneden bosui met een eetlepel sesamolie tot een dikke dressing. Verwijder indien nodig stugge delen van het groen van de bosuitjes en snij het overgebleven groene deel van de bosuitjes in schuine stukken. Snij de rode peper doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snij de rode peper in (halve) ringetjes.
 • Neem de bakplaat na ongeveer drie kwartier uit de oven. Prik even met een vork in de sugarsnaps en de asperges om te checken of ze gaar zijn.
 • Verdeel de gember-limoen-dressing over de groenten en de vis. Strooi de rode peper ringetjes erover.
 • Schep een stuk zalm met wat groenten op een bord. Strooi er nog wat groen van de bosuitjes over. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 390mg | Calcium: 128mg | Vitamin C: 134mg | Vitamin A: 3000IU | Sugar: 18g | Fiber: 10g | Potassium: 1216mg | Cholesterol: 50mg | Calories: 423kcal | Saturated Fat: 3g | Fat: 21g | Protein: 29g | Carbohydrates: 34g | Iron: 7mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Zalmlasagne

Zalm-courgette-taart

Tagliatelle met zalm en peultjes

Kabeljauw met cherry tomaatjes en mozzarella uit de oven

Zalm en croûte

Tagliatelle met doperwtensaus en heilbot-filet

Freddie’s “Fish Wellington”

Zalmpakketjes uit de oven

Traybake van groene groenten en bulgur, met amandelen en ricotta