Om te vieren dat we gisteren onze corona-prik kregen, mijn beste vriendin San en ik, had ik deze cappuccino cupcakes gemaakt. Met het recept van Nigella, uit haar boek Hoe Word Ik Een Goddelijke Huisvrouw. Ik overdrijf niet als ik zeg dat dit de lékkerste cupcakes waren die ik ooit gebakken heb. Ze waren zó heerlijk luchtig! Ik had er thuis al een voorgeproefd. Want ik moest wel zeker weten dat ze te eten waren, natuurlijk. Én ik kon er maar vast eentje op hebben, want manlief werd ‘s avonds na zijn prik niet zo lekker, dus die heeft niet echt van zijn cupcakes kunnen genieten. Maar na de prik voelde ik me prima, dus heb ik samen met San op een veldje naast de GGD priklocatie gezellig thee gedronken, cupcakes gesmikkeld. En lekker bijgekletst!

Cappuccino cupcakes

met een glazuur van witte chocolade
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Tussendoortje, Zoet
Keuken: Amerikaans, Engels
Trefwoord: Hoe wordt ik een Goddelijke Huisvrouw, Recept van Nigella
Porties: 12 cupcakes
calorieën: 305kcal

Ingrediënten
 

  • 125 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 125 gram Boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram Lichtbruine basterdsuiker
  • 2 medium Eieren
  • 1 theelepel Vanille aroma
  • 1 zakje Oplos cappuccino (of oplos espresso)
  • 150 gram Witte chocolade
  • 60 gram Boter
  • 100 gram Poedersuiker
  • ½ theelepel Cacaopoeder
  • Een drankje naar keuze

Bereiding
 

  • Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, basterdsuiker, boter, eieren, vanille aroma en cappuccino-poeder in de standmixer. Meng alles door op de pulse-knop te drukken.
  • Giet er er een paar eetlepels water bij en meng nogmaals met de pulseknop.
  • Doe de papieren cupcake-vormpjes in een muffin-tin. Schep het beslag in de cupcake-vormpjes.
  • Bak de cakejes in ongeveer 15 minuten gaar en mooi bruin. Prik er even met met een satéprikker in om te zien of ze al gaar zijn. Zet de cakejes op een rek om af te koelen.
  • Als de cakejes zijn afgekoeld, maak dan het glazuur. Smelt de chocola en de boter au bain marie (dus in een pannetje boven een pannetje met kokend water). Roer de poedersuiker erdoor en verdun tot de juiste dikte met een paar eetlepels water.
  • Smeer het glazuur over de cupcakes. Bestuif het glazuur met wat cacaco (door een theezeefje). Zet de cupcakes even in de koelkast, zodat het glazuur kan opstijven.
  • Steek er -als je wilt- nog een spuitje met een drankje (bijvoorbeeld een likeurtje) naar keuze in.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Calories: 305kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 18g | Saturated Fat: 11g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 63mg | Sodium: 170mg | Potassium: 75mg | Fiber: 1g | Sugar: 26g | Vitamin A: 429IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 63mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Corona cupcakes

Cappuccino macarons

Cappuccino borstplaat

“Melting Moments” koekjes

Koekjes met abrikoos, gember en witte chocola

Jamkoekjes

Slagroomtruffels

Bananenmuffins met chocola

Muffins met blauwe bessen