Deze rode kool salade aten we bij de tortilla’s met verschillende vullingen: speklapjes, kip of vis. Het is een heerlijk bijgerecht: de kool is (en blijft) heerlijk knapperig! Het recept voor deze kool-salade komt uit het nieuwe kookboek van Jamie Oliver (SAMEN ETEN).

Ingrediënten
1/2 rode kool
1 sinaasappel
1 limoen
1/2 bosje koriander
peper, zout, olie

Bereiding
Verwijder het buitenste blad van de rode kool en snij de halve kool doormidden. Snij de kwarten in dunne reepjes. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Pers ook het sap uit de limoen. Snij de koriander fijn, zowel de blaadjes als de steeltjes. Roer de kool, de koriander, de sinaasappelrasp en het sap door elkaar. Breng op smaak met (ongeveer een theelepel) zout en wat peper. Zet opzij en laat een half uurtje intrekken.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook lekker?

Rode kool met pruimensaus en cashewnoten

Rodekoolschotel van Loes

Dürüm met omelet en spitskool

Dürüm met pulled pork uit de slowcooker

Smokey pulled jackfruit met rijst en spitskool salade

Burrito met cola-kip en kool-wortel-salade

Pindaburgers met Chinese koolsalade

Kaasomelet gevuld met koolsalade met avocadodressing

Tortilla met mais, avocado en kiemgroente