Wat een beeldige soepkom, hè? Ik vind ‘m zelf zó mooi! Gevonden in de kringloopwinkel, toen ik daar laatst met mam was. Ik was op slag verliefd! Ik moet bekennen dat ik de soep bij de soepkom heb uitgekozen. Ik zat in eerste instantie aan pindasoep, of iets dergelijks te denken, maar toen zag ik heel klein “Peru” op de kom staan, dus toen ben ik op zoek gegaan naar een recept uit Peru. Ik vond dit soeprecept bij HelloFresh. Het is een héérlijke stevige soep van zoete aardappel met gerookte paprikapoeder en komijn, met courgette, feta en cashewnoten. Dochterlief en ikzelf vonden ‘m heerlijk. De mannen waren er wat minder enthousiast over: zoonlief heeft op één of andere manier iets tegen oranje soep (dat is al een tijdje zo, maar ik weet niet waar dat vandaan komt?) en manlief houdt niet zo van zoete aardappel. Van deze hoeveelheid had ik nog een ruime hoeveelheid over. Die heb ik in bakjes in de vriezer gedaan. Handig om mee te geven naar studentenkamer…

Zoete aardappelsoep uit Peru

Lekker stevige soep van zoete aardappel met gerookte paprikapoeder en komijn. Met courgetteblokjes, feta-blokjes, cashewnoten en koriander.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Peruaans, Zuid-Amerikaans
Trefwoord: Lekker soepje, Lekker stevige soep, Lekker vegetarisch, Peruaanse aardappelsoep
Porties: 6 personen
calorieën: 588kcal

Ingrediënten
 

  • 1 kilo Zoete aardappels
  • 1 kilo Kruimige Aardappelen
  • 4 tenen Knoflook
  • 3 Uien
  • 2 Courgettes
  • 200 gram Feta (of witte kaas)
  • 100 gram Cashew noten
  • 1 eetlepel Gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel Komijnpoeder
  • 2 theelepels Balsamico-azijn
  • 4 Bouillontabletten (groentebouillon)
  • ½ bosje Koriander
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding
 

  • Zet de ingrediënten klaar. Pel en snipper de uien. Snij de knoflook fijn. Schil zowel de aardappels als de zoete aardappels en snij ze in blokjes. Was de courgettes en snij die ook in blokjes. Hak de koriander fijn en snij de feta in kleine blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui en de knoflook kort aan. Voeg de komijn en paprikapoeder toe en bak kort mee.
  • Voeg de aardappelblokjes, zoete aardappelblokjes en 2 liter kokend water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat dan op een laag pitje 20-30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Verhit in een koekenpan of braadpan twee eetlepels olie en bak daarin de blokjes courgette aan. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat extra water toe als je de soep dunner wilt. Roer de balsamico-azijn door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep wat soep in een kom of een diep bord en schep er wat gebakken courgetteblokjes, feta-blokjes, cashewnoten en koriander op.
    Lekker met een afbakbroodje.
  • Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie (nog even in het engels)

Sodium: 1716mg | Calcium: 281mg | Vitamin C: 54mg | Vitamin A: 24587IU | Sugar: 15g | Fiber: 11g | Potassium: 1706mg | Cholesterol: 30mg | Calories: 588kcal | Saturated Fat: 8g | Fat: 25g | Protein: 16g | Carbohydrates: 79g | Iron: 5mg
Heb je dit recept al eens geprobeerd?Laat weten wat je er van vond!

Misschien vind je dit ook lekker?

Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep met paprika

Maissoep met zoete aardappel en spinazie

Pindasoep met zoete aardappel, rijst en ei

Zoete aardappelsoep met prei, kerrie en kokosmelk

Thaise soep met bleekselderij en zoete aardappel

Zoete aardappelstamppot met rucola en zongedroogde tomaatjes

Hartige taart met mais en zoete aardappel

Zoete-aardappel pannenkoekjes